• DOLAR 32.601
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2496.078
  • ...
İhvan: Ne olursa olsun, şiddete bulaşmayacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), emniyet güçlerince bir eve baskın yapılarak öldürülen kişilerin silahlı olduğu iddiasını yalanlayarak, olayı suikast olarak değerlendirdi ve örgütün her yerde ve zamanda şiddete karşı olduğunu, silaha sarılmayacağını açıkladı.

İhvan tarafından resmi Facebook sayfasında yayımlanan yazılı açıklamada, "Darbe yönetimi, İhvan mensubu tutuklu ve şehit ailelerine hukuksal ve psikolojik destek sağlayan komite üyelerine yönelik suikast suçu işledi" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Suç çetelerinin suikast düzenlediği üyelerimiz bir evde alıkonuldu ve sonra da, Mısır'ın çete devleti haline dönüştürülmesi amacıyla bir soruşturma olmadan ve suçlama yöneltilmeden soğukkanlılıkla öldürüldü. Yöneticilerimize düzenlenen saldırı Sisi'nin (Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi) kurduğu yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Evinde ve ailesinin önünde öldürülmeyi kabul etmeyen mazlum ve ezilmiş kesimlerin öfkesini kontrol edemeyecek." 

Açıklamada ayrıca, “Tüm dünya, Sisi`nin Mısır`ı sürüklediği bu durumdan sorumludur. Bu suikast eylemi, Mısır`daki durumu sabote edecek çok tehlikeli bir durum oluşturuyor. Tüm dünyayı bundan sorumlu tutuyoruz” denildi.

Sina'daki güvenlik güçlerine düzenlenen saldırılara da değinilen açıklamada, İhvan'ın Sina'da veya nerede olursa olsun şiddete karşı olduğu ve silahlı eylemlerde bulunmasının mümkün olmadığı vurgulandı.

İhvan Sözcüsü Muhammed Muntasır, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Katil rejim can aldı ve hapse attı. Bugün de onların ailelerine çocuklarına bakanları öldürdü. Bu, suç çetesinin alçak bir suikastidir" ifadelerine yer verdi.

"SİNA'DAKİ ACİZLİĞİNİ VE BAŞARISIZLIĞINI AVUTMA GİRİŞİMİ"

Emniyet kaynaklarının öldürülen kişilerin silahlı olduğuna dair iddiasını kesin bir dille yalanlayan Muntasır, "Şerefli insanların hainlerin eliyle öldürülmesi, hain ve katil Sisi'nin, Sina'daki acizliğini ve başarısızlığını avutma girişimidir" değerlendirmesinde bulundu.

Mısır'da güvenlik güçlerinin düzenlediği baskında, aralarında eski bir milletvekilinin de bulunduğu Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) üyesi 9 kişinin öldürüldüğü bildirilmişti.

Sina Yarımadası'nda kontrol noktalarına düzenlenen saldırılarda 22 saldırgan ile 20 askerin hayatını kaybettiği açıklanmış, IŞİD`e biat ettiğini duyuran Sina Vilayeti adlı örgüt, saldırıları üstlenmişti. Örgüt, bölgede askeri hedeflere sık sık saldırılar düzenliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir