• DOLAR 32.373
  • EURO 35.073
  • ALTIN 2325.319
  • ...
İluh Deresi'nin ıslah çalışması genişletiliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Devlet Su İşleri (DSİ), Batman’da 12 mahalle ile 2 köyden geçerek Batman Çayı'na akan İluh Deresi’ni ıslah çalışmasına gidiyor. Geçmişte 3 bin 782 metresinde ıslah çalışması yapılmış olan ama halen sorunları devam eden İluh Deresi’nin ıslah çalışması yaklaşık 3 bin 250 metre daha uzatılıp etrafı korkuluklarla çevrilecek.

Konuyla ilgili İlke Haber Ajansı’na açıklamada bulunan DSİ Batman 103. Şube Müdürü Bedi İleri, ıslah edilecek İluh Deresi’nin başlangıcından yaklaşık bin 250 metre, kanalın bitiminde de yaklaşık 2 bin metre beton olarak kanalı uzatmış olacaklarını söyledi.

Bu sürecin ihale aşamasında olduğunu dile getiren İleri, Eylül ayının başında ise çalışmalara başlamayı planladıklarını belirtti.

İhtiyaca binaen ve taşkınlıklarda vatandaşların can ve mal güvenliği ile dereyi korumak için böylesi bir çalışmaya gideceklerini sözlerine ekleyen İleri, “Şehrin imar yönünden gelişmesi nedeniyle derenin başını ve sonunu uzatmayı düşündük. Kanalın bitiminde yaklaşık iki bin ve başlangıcında da yaklaşık bin 250 metrelik kısmını projelendiriyoruz. Bu kanalı yaptıktan sonra güvenlik açısından kanalın üstünü de korkuluk yapmayı düşünüyoruz. Temizliğini de geçen sene yapmıştık, bu sene belediyeyle birlikte ortak bir temizlik çalışması başlatacağız. Amacımız, bu kanal bir yerde tahliye kanalı, bir yerden de birçok yerden gelen suları karşılayıp güvenli bir şekilde Batman Çayı’na ulaştırmak olmaktır. Bunu yaparken de amacımız, kanalı ıslah edip mümkün olduğu kadar felaketlerden korumaktır.” dedi.

2006 yılında İluh Deresi’nin taşması sonucu meydana gelen selde 8’i çocuk olmak üzere 11 kişi hayatını kaybetmiş, 35 mahalle selden zarar görmüştü.  (M.Fatih Akgül-İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir