• DOLAR 32.574
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2425.443
  • ...
Ceylanpınar'da trafik sorun haline geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ceylanpınar’da artan nüfus ve araç sayısı, trafiği sorun haline getirdi. Dolayısıyla trafik, ilçenin en önemli sorunlarından ve gündeminden hiç düşmeyen konuların başında geliyor.

Ceylanpınar’da nüfusun ve motorlu araç sayısındaki hızlı artışın yanı sıra, kaynak yetersizliği ve plansız uygulamalar sonucu trafik bir sorun haline geldi.

Her gün yeni araçların trafiğe girmesi trafik sorununu artıran sebeplerden birisi olduğunu söyleyen Ahmet Yılmaz, “Ceylanpınar’da git gide artan bir trafik sorunu var. Her gün yeni araçların trafiğe girmesi elbette ki trafik sorununu artıran sebeplerden birisidir. Bir ailede, neredeyse her bireyin bir araca sahip olması trafik yoğunluğunun artmasına neden olmaktadır. Trafik kurallarının hiçe sayılması, mevcut ehliyet sınavlarının yetersizliği, cezaların yetersizliği, insanların trafikte sanki birbirileri ile yarışır gibi araç kullanması, filmlerde gördükleri hızlı araç kullanmayı trafikte denemeye kalkışmaları, Mevcut yolların yetersizliği, yapılmış veya yeni yapılacak yolların yanlış yapımı insanlarımızın bencilliği gibi nedenlerden dolayı kazalar artmakta ve birçok hayat kararmaktadır.” dedi.

“Motosikletli gençler ölüm saçıyor”

Ceylanpınar’ın trafik sorununa acil çözüm bulunmasını isteyen Hamza Ağar, “Gazi Caddesinde araçlar çift yönlü park ediyor. Eski PTT caddesinde de aynı sorun özellikle Ziraat Bankası civarı, aynı sorun İstasyon Caddesinde de mevcut ve çarşı merkezindeki Viranşehir durağı civarı 1004. Cadde bu sorunlar trafiği feci bir şekilde kilitliyor. Ayrıca Devlet Hastanesi mevkisindeki trafik tamamen ölü denecek bir derecede, ambulansların giriş ve çıkışları bir hayli zor. Motosikletli gençler hem kendilerine hem de yayalar için ölüm saçıyor. Ana caddeler ve sokak aralarında çok süratli geçiyorlar. Viranşehir Caddesi üzerindeki aşırı hız yapan motosikletler tehlike saçıyor, egzozlarından çıkan sesler ise farklı bir rahatsızlık saçıyor. Çarşı merkezindeki trafik sorunu için önergem 1001. Cadde ve 1002. Caddeler için tek yön uygulanması trafik sorununu çözeceğini düşünüyorum. Belediye ve emniyet mensuplarının bir an önce bu konu ile ilgili bir çalışma yapması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.   (Mustafa Kaynak–İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir