• DOLAR 32.602
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2503.559
  • ...
Nusaybin sınırında hendek kazma çalışması devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazetecilere verdiği iftar yemeğinde açıklama yapan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, ülke sınırını korumak için böyle bir çalışma yaptıklarını, hendek kazmanın rutin bir sınır güvenliği çalışması olduğunu söyledi. 

Vali Koçak şunları söyledi:
“Her zaman bizim sınırda illegal insan, mal veya başka araç-gereçlerin geçişini önlememiz lazım. Ülkeler  sınırları, paraları ve bayraklarıyla vardır. Devleti onunla tanımlarsınız. Sınırlarımızı korumak için tedbir almanın dışında başka türlü değerlendirilmemesi gerekir. Burası bizim sınırımız. Bu sınırlar değişmediği sürece biz onları korumak durumundayız. Uluslararası hukuk gereği orası bizim sınırımızdır.  Bazıları diyor ki, Türkiye sınırlarını korumasın, biz buradan silah da geçirelim, esrar da geçirelim, kaçak malzeme de geçirelim, istediğimiz gibi gidelim gelelim. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Devlet olmanın gereğini yapıyoruz. Hendekler sınır güvenliğini sağlamak için yapılıyor

Avrupa ya gitmek isteyen Ezidileri de hatırlatan Vali Koçak: “Yunanistan sınırına gidin geçebilir misiniz? Buradaki problemlerin yüzde biri orada yoktur. Bulgaristan sınırına gidin geçebilir misiniz? Ezidiler gitti, o tarafa doğru geçemediler. Şu anda duvar örmeye çalışıyorlar." şeklinde konuştu.

Nusaybin ile Şırnak'ın Cizre ilçesi arasında bulunan ve Yeni Nusaybin Sınır Kapısı'na doğru başlatılan  hendek kazma çalışmaları iş makineleri ile sürdürülüyor. İki metre genişliğinde ve 3 metre derinliğindeki hendek, yaklaşık 800  metre uzunluğuna yaklaştı. (Cihat Şayık-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir