• DOLAR 32.323
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2298.801
  • ...
SON DAKİKA
Batman`da kimsesiz çocuklar ve engelliler için iftar verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesi, geleneksel hale getirdiği iftar yemeğinde yaklaşık 450 kimsesiz çocuk, fakir ve engelliyi bir araya getirdi. 

Verilen iftar yemeğine Batman Vali Azmi Çelik, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir ve yönetimi, bazı kurum müdürleri ve STK temsilcileri, engelli dernek yetkilileri, kimsesiz çocuklar, fakir ve engelliler katıldı. 

İftar yemeği Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İftar yemeğinin ardından  bir konuşma yapan Vali Azmi Çelik, İslam ülkelerinde yaşanan çatışmaların kendisine verdiği derin üzüntüyü dile getirdi.

Ramazan ayının bütün Müslümanlar için 11 ayın sultanı olduğunu vurgulayan Vali Çelik, “Ramazan, hep birlikte dostça, kardeşçe, her birimizin kendini bir diğerinin yerine koyarak anlamaya çalıştığımız, gerçekten nadide bir aydır. MÜSİAD`ın bizi bir araya getirdiği bu sofranın elbetteki çok büyük bir bereketi var. İnşallah önümüzdeki günler bugün burada sergilenen birlik ve beraberlik içerisinde dostça, huzurca ve güven içerisinde geçecek olan bir dönem olacak.” dedi.

Verdiği iftar yemeği hakkında bilgi veren MUSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, dördüncü kez iftar programı düzenlediklerini belirterek, bunun devam edeceğini söyledi.

“Bu ramazan yine Müslümanların kanı akmaya devam ediyor”

Tüm coğrafyada Müslüman kanının akmasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Özdemir, şunları söyledi:

“Ramazan ayı hayır, kaynaşma, birlik ve beraberlik ayıdır. Geçen Ramazan ayında güzel olmayan bir gündemimiz vardı. Bu ramazan yine maalesef Müslümanların kanı akmaya devam ediyor. Bu artık sadece bir iki yerde değil, çoğu ülkede olan bir durumdur. Müslüman`ım diyen herkesin zulüm gördüğü, öldürüldüğü bir dönem yaşıyoruz. Bunun bir sebebi de yine bizleriz. Bizler yeteri kadar dinimizi yaşayamadığımız ve birlik, beraberlik içerisinde olmadığımız için, bu tür sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Bizler artık bir olmamız ve ayrılmamamız lazım. Bizler artık bu tür acıları yaşamak istemiyoruz.” (M.Fatih Akgül-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir