• DOLAR 32.37
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2325.438
  • ...
HDP`ye oy çıkmayan köye PKK`dan tehdit!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt`in Şirvan ilçesine bağlı Kesmetaş köyü muhtarı Zeydin Özcan, seçimde HDP`ye oy vermedikleri ve köylerini ziyaret eden HDP`lilerle tartıştıkları için terör örgütü PKK mensuplarınca tehdit edildiklerini ileri sürdü. Özcan, 7 Haziran`daki seçimde HDP`ye oy vermedikleri için teröristlerin hedefi haline geldiklerini söyledi. 205 kişinin oy kullandığı Kesmetaş Köyü`nde 205 oy da AK Parti`ye verildi...

ÖLÜM EMRİ VERİLDİ

Terör örgütü PKK`nın sözde "Hizan" sorumlusunun öldürülmeleri yönünde emir verdiğine ilişkin tehditlerin kendilerine ulaştığını dile getiren Özcan, terör örgütünün huzursuzluk çıkarmak istediğini ifade etti. Özcan, 7 Haziran`da köyden HDP`ye oy çıkmayınca PKK mensuplarının tehditlerini artırdığını belirterek, bu konuda savcılığa ve jandarmaya başvurduklarını anlattı.

"BU TEHDİTLERE BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

Seçim öncesi köye gelen HDP`li grubun tehditlerde bulunduğunu kaydeden Özcan, "O gün geldiklerinde köyde karşılaştıkları çocuklara `Ailenize söyleyin ya oylarını HDP`ye verecekler ya da sizi dağa kaçırır, babalarınızı öldürürüz` demişler ama biz bu tehditlere boyun eğmeyiz" şeklinde konuştu.

"TEK BAŞIMA GİDEMİYORUM"

Korucubaşı Fatih Özcan ise "Polis, jandarma ve koruculara saldırıyorlar. Çözüm Süreci`ni kendilerini güçlendirmek için kullanıyorlar. Siirt`te gidip gelirken beraberimde en az 10 korucu bulunuyor. Tehditler yüzünden tek başıma gidemiyorum" dedi.

Seçimlerde aileler üzerinden baskı yapılarak HDP`ye oy toplandığını savunan Özcan, şu iddialarda bulundu:

KIRSALDASINIZ KURTULAMAZSINIZ

"Seçime kesinlikle hile karıştı. HDP, bugüne kadar bu kadar yüksek oyu alamamıştı. Aldığı oyları hepsini hile sayesinde aldılar. Sözleri geçen köyleri tehdit ediyorlar. Terör örgütü, HDP`ye oy verilmesi yönünde vatandaşları tehdit ediyordu. Vatandaşa `siz kırsaldasınız, bizden kendinizi nasıl kurtulacaksınız ` diye tehdit etmişler. Vatanımıza ve milletimize bağlı olduğumuz için biz korucuları hedef aldılar. Sürekli olarak koruculuk sistemin kaldırılmasını istiyorlar. Köylerimizi onlardan koruyoruz. Biz olduğumuz için köyümüze gelip vatandaşı tehdit edemiyorlar. Onun için bizden köylerimizi terk etmemizi istiyorlar."

Bu haberler de ilginizi çekebilir