• DOLAR 32.499
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2429.204
  • ...
Gaziantep`te Camiler Kur`an bülbülleri ile dolup taştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te okulların tatil olmasıyla birlikte, çocuklara yönelik camilerde başlatılan Yaz Kur`an Kurslarına çocuklardan yoğun talep devam ediyor.

Okulların kapanmasıyla birlikte Camilere ve Yaz Kur`an kurslarına yoğun ilgi gösteren öğrenciler, camilere sığmayınca camilerin yetersiz kalması sonucu dersler belirlenen okullarda yapılmaya başlandı.

Gaziantep Merkez Karşıyaka Hz. Ömer Cami`de Kur`an eğitimi alan öğrencilere cami yetersiz kalınca, öğrenciler Milli eğitim tarafından tahsis edilen okullarda Kur`an eğitimlerini devam ettiriyorlar.

Kur`an-ı Kerim`i anlamak ve hayatın her sahasında yaşanılmasına yönelik çalışmaların önemli olduğunu belirten Hz. Ömer Cami İmam Hatibi Adnan Azar, Camilerine yaz Kur`an kurslarından dolayı erkek ve kız öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, bunun yanı sıra yetişkin kişilerin de Ramazan ayı dolayısıyla Camilere yoğun ilgisinin olduğunu söyledi.

İnancını bilen çocukların en başta kendilerine ve yakınlarına çok büyük faydaları olacağını belirten Azar, “Allah (cc) Kur`an`ı Kerimin ilk ayetinde buyurduğu gibi bizlerde çocuklarımız bu güzellikten faydalanmaları için bu güzellikten mahrum kalmamaları için bu güzelliğe davet ettik.”dedi.

Kur`an dersinin verildiği en güzel mekânlar camilerdir

Kur`an dersinin verildiği mekânlar arasında en güzel mekânın Camiler olduğunu vurgulayan Azar, Gönlümüz, Kur`an eğitiminin Camilerde verilmesidir diyerek, “Fakat Camilerimiz bu ihtiyaca cevap veremediğinden dolayı çocuklarımızı okula almak zorunda kaldık. Allah (cc) hamd olsun şuan kayıtlarımız beklentilerimizin üstünde. Bu konuda ailelerimizde gereken hassasiyeti gösteriyorlar. Ailelerde çocuklarının bu güzellikten mahrum kalmamaları için çocuklarını gönderiyorlar.”ifadelerini kullandı.

Azar, “Şuanda dediğimiz gibi yoğun bir talep var. Okul iki binalı olmasına rağmen okul binası da yetersiz kaldı. Önümüzdeki hafta orada da Kur`an eğitimi vereceğiz. Şuanda yaklaşık 700 öğrencimiz var. Bu günde şu saate kadar 100 adet kayıt aldık. Temennimiz sayımızın bini bulması inşallah bu sayıyı aşacağız.”şeklinde konuştu.

Ailelere seslenerek çağrıda bulunan Kur`an eğitmenleri ise ailelerin çocuklarını Kur`an Kurslarına göndermeleri ve Kuran öğrenimi hususunda daha duyarlı olmalarını belirterek, “Çocuklar, açılan bu Kur`an Kurslarında dinini, diyanetini öğreniyor. Çocuklarımız ve gençlerimiz, camide Kur`an-ı ve dinini öğrenmeleri için ailelerinde bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz.” şeklinde konuştular. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir