• DOLAR 32.372
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Bursa`dan Doğu Türkistanlı Müslümanlara destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Gençlik Derneği Bursa şubesince düzenlenen basın açıklamasında Çin yönetiminin Müslümanlara yönelik baskıcı ve zorba uygulamalarına lanet yağdı.

Merkez Osmangazi ilçesi Ulu Cami bahçesinde toplanan dernek üyeleri Doğu Türkistan`da yaşananları kınadı. Ellerinde “Zalimler için yaşasın cehennem, susma kardeşine sahip çık!” şeklinde dövizler taşıyan dernek gönüllüleri, Doğu Türkistanlı Müslümanlara destek sloganları attı.

Dernek adına basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Derneği Bursa Şube Başkanı Yakup Çetin, baskıların Ramazan ayında artmasının halkı provoke etme amaçlı olduğunu vurguladı.

Çetin, şunları kaydetti: “Provokasyonların amacı Doğu Türkistan`ın Müslüman halkını kışkırtıp uluslararası kamuoyuna haksız gösterme çabasıdır. Oysa gerçekte olan İşgalci Çin polisinin “dur” ihtarı bile vermeden Müslümanları vurup öldürmesidir. Geçtiğimiz hafta içerisinde sadece ve sadece oruç tuttukları için yüze yakın kardeşimiz şehit edilmiştir. Yaşanan arbedelerde tartaklanan ve yaralanan kardeşlerimizin sayısı belli değildir.”

Çin yönetiminin Müslüman devlet memurlarının, öğretmenlerin, öğrencilerin ve işçilerin oruç tutmasına müsaade etmediğini belirten Çetin, “Aynı şekilde namaz kılmalarına da müsaade etmemektedir. Kişilerin evlerinde bulunduracağı Kur`an-ı Kerim ve seccade sayısına kadar müdahale edebilme hakkını kendinde gören bir yönetimin insan hak ve özgürlüklerinin ne kadar uzağında olduğu aşikârdır. Oruç tutmayı, namaz kılmayı yasaklamak bizim anlayışımıza göre firavunlaşmaktır. Çin yönetimi aynı zamanda Müslümanların etnik kimliğine yönelik asimilasyon politikaları yürütmektedir. Bunun adı faşizanlıktır.” dedi.

Açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.    (Veysi Siyah/Zeki Aras-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir