• DOLAR 32.322
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2293.066
  • ...
Kocaeli'de doğum hastanesi araştırma hastanesine devredildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SEKA Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Alikahya Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin Derince Devlet Hastanesi’ne devredilmesi için Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’nde devir teslim töreni düzenlendi.

Törene, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Şenol Ergüney, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi Başhekim Doç. Dr. Soner Şahin, SEKA Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Başhekimi Dr. Burak Karabulut ve yöneticiler katıldı.

2008 yılında Alikahya’da ayrı bir hastane olarak kurulan ve ardından 2013 yılında SEKA Devlet Hastanesi’ne bağlanan Kadın Hastalıkları, Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Sağlık Bakanlığı’nın yeni yatırım planları çerçevesinde Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlandı. Hastaneye yaklaşık 60 milyon yeni yatırım yapılması planlanıyor.

Devir teslim töreninde konuşan Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Şenol Ergüney, dün akşam saat 17.00’den itibaren Alikahya Kadın Hastalıkları, Doğam ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bir birimi olarak hizmet vermeye başladığını belirtti. Dün akşam 180 hastaya acilde hizmet verdiklerini belirten Ergüney, “Geçiş sürecinde arkadaşlarımız gece geç saatlere kadar çalıştı. Teknik sıkıntılar yaşandı ve bunlar çözüldü. Cihazların uyumu ve otomasyon sistemlerinin uyum göstermemesinden sıkıntı çıkabilir ama bunlar çözülüyor. Şu anda hizmet veriyoruz.” dedi.

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve SEKA Devlet Hastanesi yöneticilerinin geçişin sıkıntısız geçmesi için yaptıkları çalışmalar için teşekkür eden Ergüney, “Bugün itibariyle hastanemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüştü. Bundan sonra hocalarımızın katkılarıyla daha iyi çalışmalar yapılacak. Genel sekreterlik olarak yeni teknolojilerin kazanılması için çalışmalar yapılacak. Yeni yoğun bakımlar, yeni yan dallar burada açılacak. Bu yenilikler için ihale çalışmamız başladı. Kadın doğum dışında, üroloji, genel cerrahi ve dahiliyede hizmet veriliyor. Önümüzdeki süreçte yeni branşlar da gelecek." diye konuştu.

Hastanenin mevcut kadrolarının tamamen Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geçtiğini belirten Ergüney, “Önümüzdeki bir yıl içinde kadro sayısında yüzde 40 oranında artış olacağını ve buna bağlı olarak da hizmet oranımız yükselecektir. Burası kapatılıyor diye bir şey yok. Hizmetlerde hiçbir değişim olmayacak ve aksine hizmetin üzerine her zaman yeni şeyler eklenecektir.” dedi.

Ergüney, gerektiğinde Kadın Doğam Hastanesine gelen bir hastanın Derince Eğitim Araştırma Hastanesine gitmeleri için ring seferi yapılacağını söyledi.  (İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir