• DOLAR 32.538
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2425.09
  • ...
Kurtulmuş`tan Genelkurmay`a Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Genelkurmay Başkanlığı`nın Ergenekon ve Balyoz davasına ilişkin yaptığı açıklamanın, 27 Nisan muhtırası gibi `sert ve demokratik dışı` olduğunu belirterek, "Bütün siyasi partilere buna tepki koymaya çağırıyorum. Açıklama, yargı sürecine bir müdahale, yargıya bir muhtıra niteliği taşımaktadır" dedi.

Kurtulmuş, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Genelkurmay Başkanlığı`nın Ergenekon ve Balyoz davalarına ilişkin dün yaptığı açıklamaya tepki gösteren Kurtulmuş, "TSK`da bu süreçte bir nevi avukat rolüyle sürece katılmıştır" dedi.

Bazı siyasi partilerin avukatlık, bazı siyasi partilerinde savcı rolüyle bu sürece zaman zaman dahil olduğuna işaret eden Kurtulmuş, "TSK`nın son açıklaması 27 Nisan muhtırası gibi sert ve demokratik dışıdır. Anti-demokratik ve Anayasa`ya aykırıdır. Yargı sürecine bir müdahale, yargıya bir muhtıra niteliği taşımaktadır. Bütün siyasi partileri buna tepki koymaya çağırıyorum" diye konuştu.

Dünya Bülteni


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir