• DOLAR 32.573
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2437.984
  • ...
HDP Kampından Kaçan Ezidilerin Avrupa Hayali de Suya Düştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak'ta geçen yıl IŞİD'in saldırdığı Sincar'dan (Şengal) kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Diyarbakır'da kampa yerleştirilen Ezidilerden bir kısmı, iki gün önce Avrupa ülkelerine gitmek için Diyarbakır'dan otobüslerle yola çıktı.

Bulgaristan sınırındaki Kapıkule Sınır Kapısı'na 5 kilometre kala, jandarma ekipleri tarafından durdurulan ve Diyarbakır Valiliği kararıyla geri çevrilen Ezidiler, pazar günü otobüslerle İstanbul Esenler Otogarı'na geldi.

Aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da olduğu Ezidiler, uzun süren yolculuklardan sonra yere serdikleri kartonlara oturarak otogarda bekledi.

Yetkililer Ezidilerin Mardin'in Nusaybin ilçesindeki kampa geri gönderilmesi kararı verince Valilik tarafından otobüsler tahsis edildi. Ezidiler çanta ve çuvallardaki eşyalarıyla Mardin'e gitmek üzere yola çıktı. Mardin'e gönderilen Ezidilere yolculuk boyunca polisler de eşlik edecek.

Ezidilerin toplandığı Esenler Otogarı'nda da çevik kuvvet ekipleri gece boyunca tedbir almıştı.

Pazar günü de Diyarbakır'da kaldıkları kamptan ayrılan, seyahatlerine izin verilmeyince geceyi boş arazide geçiren 600 Ezidi, Vali Yardımcısı Mimar Sinan Batmaz ile görüşmelerinin ardından kampa geri dönmüştü.

Ezidiler kamplarda sıkıntı çektiklerini anlatarak Avrupa'ya gitmek istediklerini söylüyor. Ezidilerden biri, "Artık içinde bulunduğumuz durumdan bıktık. Çadırlarda rahat etmiyoruz. Rahat yaşayabilecek hayat istiyoruz" demişti.

DHA

ilgili habere gitmek için tıklayınız

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir