• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kuveyt`teki Cami saldırganı Suud`lu çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

RİYAD - Suudi Arabistan, Kuveyt'teki saldırıyı gerçekleştiren intihar eylemcisinin daha önce ülkede herhangi bir terör eylemine karıştığına dair kayıt bulunmadığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Kuveyt'teki İmam Sadık Camisi'ne yönelik saldırıyı gerçekleştiren Fahd Süleyman Abdulmuhsin el-Kubaa adlı intihar eylemcisinin, daha önce Suudi Arabistan'da terör eylemlerine katıldığına dair emniyet birimlerinde kayıt bulunmadığı" belirtildi.

Açıklamada Suudi yönetiminin "Saldırıdan bu yana suçun boyutları, olaya karışan taraflar ve diğer Suudi Arabistan vatandaşlarının olayla ilgisi bulunup bulunmadığına ilişkin Kuveyt ile işbirliği halide olduğu" kaydedildi.

Kuveyt İçişleri Bakanlığı dün İmam Sadık Camisi'ne yönelik saldırıyı gerçekleştiren teröristin Suudi Arabistan vatandaşı olduğunu açıklamıştı.

Kuveyt'te cuma günü Şiilere ait İmam Sadık Camisi'nde intihar saldırısı düzenlenmişti. 27 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı terör örgütü DAEŞ'in Suudi Arabistan kolu üstlenmişti.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir