• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İşgal Zindanlarındaki Filistinli Kadın Esirler Ramazan`ı Buruk Karşıladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan`ın ilk günleri dışarıda oldukça hızlı geçiyor. Ancak bu Siyonist işgal zindanlarında kalan Filistin kadın ve erkek esirler için geçerli değil. Çünkü onlar için saatler, günler ve aylar ağır ağır geçiyor. Gardiyanların, işgalci güvenlik güçlerinin, cezaevi idaresinin her gün uyguladıkları baskılar, baskınlar, zulümler esirlerin her gün yutmak zorunda kaldığı ve yaşadığı zorluklar, sıkıntılardır. 23`ü kadın 7000`e yakın Filistinli esirin durumu budur.

Ramazan ayında iftar vakti geldiğinde Filistinli bayan esirler uzun süredir zindanda kalmaları veya yakınlarından uzak olmaları nedeniyle herkesin yaşadığı sevinci maalesef yaşayamıyorlar.

Kadın esirlerin durumu hakkında bilgiler veren Esir Kulübü, bayan esirlerin Hasharon cezaevindeki durumlarının dayanılmaz boyutta zor ve sıkıntılı olduğunu belirtiyor. Kadın esirlerin cezaevinde sürekli baskılarla, rahatsızlıklarla ve provokatif uygulamalarla karşılaştıklarını, bunu Ramazan`ın ilk günlerinde de yaşadıklarını ifade etti.

Kadın esirlerden El-Halil`in Dura beldesinden olan Dr. Sabirin Ebu Şerar iftar saatini bile bilmiyor. Geçirdiği soruşturma, hücrenin karanlık ortamı ve sorgucularla gardiyanların kendisine karşı gösterdikleri kötü muamele onun geceyi gündüzden ayırt edememesine neden oluyor. Geceyi gündüzden ayıran hücrenin üzerinde sönük bir şekilde görünen ve kaybolan ışıktır. İşgal rejimi halen kendisini ziyaretlerden mahrum etmekte ve tek kişilik hücrede tutulmaktadır.

Demir parmaklıkların arkasında ve uzun süren dost, aile ayrılığı hasretiyle 14 yıldır içerde olan Filistinli esir El-Cerbuni her iftar vaktinde bütün esirlerin ve özellikle kadın esirlerin özgürlüğe kavuşması ve yaşanan zor ve dayanılmaz sıkıntılardan, cezaevinin karanlığından kurtulması için kendisine de ikramda bulunması için Allah`a dua etmektedir.

Siyonist işgal zindanlarında kalan 23 Filistinli kadın esir, Ramazan ayında basın yayın organları yanında kadın hakları savunuculuğunu yapan sözde insan hakları örgütlerinin kendileriyle ilgilenmemesinden ve yaşadıkları sıkıntılara duyarsız kalmalarından şikayet ediyorlar.

Zindandaki esir kadınların durumundan bahseden Lina Hitab şöyle diyor:

“Esir kadınların bir kısmı Ramazan ayından zamanlarının çoğunu öncelikle Kur`an`ı ezberlemekle geçiriyorlar. Esir kadınların yaşadıkları sıkıntılar ise çok çeşitlidir. En büyük sıkıntı ise cezaevi idaresinin kasten yaptığı tıbbi ihmal ve sürekli tekrarlanan nakil işidir.”

Diğer yandan esirlerle ilgili bilgi veren Esirler Kulübü, 23 esir kadının yaşadıkları sıkıntıların Ramazan ayında da sürdüğüne dikkat çekerek, cezaevi idaresinin kasıtlı ve planlı baskılarda bulunduğunu ifade etti.

Avukat Hanan El-Hatib ise, 23 kadın esirin şu anda Siyonist işgal rejiminin Hasharon zindanında, milletvekili Halide Cerar`ın ise Ofer Cezaevinde bulunduğunu söyledi.

Şu anda Siyonist işgal zindanlarda bulunan Filistinli kadınlar ise şunlardır:

Lina El-Cerbuni, Mina Ka`dan, Halide Cerar, Şirin El-İsavi, Semahir Zeyneddin, İhsan Debabise, Yasin   Şaban, Hale Ebu Sel, Heniyye Nasır, Emel Takatika, Feda De`mes, Hanan Eş-Şelebi, Dina Vakid, Viam Aside, Dima Sevhahire, Nehil Ebu Ayşe, Filistin Necm, Sureyya Bezzar, Cihad Şeravine, Muna Es-Sayih, Aliye El-Abbasi, İntisar Hamarişe, Rena Vezni.

Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir