• DOLAR 32.598
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2509.425
  • ...
Her 4 Saniyede Bir Kişi Açlıktan Ölüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her 9 İnsandan Biri Aç ve Her 4 Saniyede Bir Kişi Açlıktan Ölüyor

Bain & Company tarafından açıklanan Küresel Lüks Tüketim Malları İlkbahar Raporu`na göre, 2014 yılını yüzde 3 büyüyerek 250 milyar dolar ile kapatan küresel lüks tüketim malları pazarının, 2015 yılında yüzde 2 ila 4 oranında büyümesi bekleniyor.

Yeryüzündeki her 9 insandan biri açlık sınırının altında yaşamaya çalışıyor. Açlık yüzünden ölenler, hastalık yüzünden ölenlerden fazla.

Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü`nün (FAO)16 Ekim Dünya Gıda Günü`nde yayınladığı rapora göre dünya genelinde 805 milyon insanın kronik açlık çekiyor ve her 4 saniyede bir insan açlık sebebiyle hayatını kaybediyor. Yani yeryüzündeki her 9 insandan biri beslenemiyor.

750 Milyarlık Gıda Çöpe Gidiyor

Rapora göre dünyada açlıktan ölen insan sayısı, hastalıklar yüzünden ölen insan sayısından daha fazla. 37 ülkede gıda krizi yaşandığını belirten FAO, 750 milyar dolarlık gıdanın da çöpe gittiğini belirtiyor.

Açlıkla savaşan Amerikalı sivil toplum kuruluşu The Borgen Project`in hazırladığı rapora göre dünyada aç insan kalmamasının maliyeti sadece yıllık 30 milyar dolar.

Silaha 14,3 Trilyon Dolar Harcandı

Ekonomi ve Barış Enstitüsü`nün (IEP) Global Peace Index (Dünya Barış İndeksi) raporuna göre, 2014 yılında dünyanın farklı yerlerinde devam eden savaş ve çatışmalarda 14.3 trilyon dolar harcandı. Rapora göre, savaşlarda harcanan para miktarı İngiltere, Kanada, Fransa, İspanya, Brezilya ve Almanya`nın gayri safi yurt içi hasılasının (GSYİH) toplam miktarından daha fazla. Bu miktar, aynı zamanda dünyanın toplam gelirinin yüzde 13`ü demek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir