• DOLAR 32.379
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2325.65
  • ...
Gaziantep Hayvanat Bahçesi hafta sonu ziyaretçi akınına uğruyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yüz ölçümü ve tür sayısı bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da ikinci, dünyada ise dördüncü sırada bulunan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor. Yüzlerce çeşit hayvan türüyle ilgi çeken hayvanat bahçesini özellikle Cumartesi ve Pazar günleri onbinlerce kişi ziyaret ediyor.

Yaklaşık 300 türden 7 bin civarında hayvanın bulunduğu hayvanat bahçesi, çevre illerin yanı sıra başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda ve Rusya'dan gelen ziyaretçileri de ağırlıyor.

Dünyanın sayılı hayvanat bahçelerinden olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde oluşturulan Safari Park’ta deveden geyiğe, lamadan kanguruya kadar 25 türde yaklaşık 250 hayvan, doğal ortamlarında serbestçe dolaşıyor.

Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan ve 150 dönüm arazide inşa edilen parkta, vatandaşlar özel tasarlanan araçlara binerek, hayvanları doğal ortamlarında, arada tel örgüler olmadan görme imkânı bulabiliyor.

Sıcak havalarda yırtıcı hayvanlar, havanın en sıcak olduğu saatlerde, buzlu et kokteyli ve onlar için özel hazırlanan dondurulmuş gıdalarla serinletiliyor.

Gaziantep’ten gelen yerel ziyaretçilerin olduğu gibi Türkiye’nin değişik şehirlerinden gelen ziyaretçiler de aileleriyle birlikte hafta sonunu burada geçiriyor.

Çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlar, hayvanat bahçesinin çok güzel olduğunu söyleyerek, “Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne ilk kez geliyoruz. Buradaki ortamı görünce çok şaşırdık. Daha önceleri bu kadar büyük ve güzel hayvanat bahçesi görmemiştik.” dedi.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir