• DOLAR 32.518
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2487.99
  • ...
Bunları biliyor muydunuz?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BEDİR SAVASI

Müslümanların ilk savaşı Medine` den 120 km. uzaklıktaki Bedir civarında oldu. Ebû Süfyân`ın liderliğinde Suriye`den getirilecek mallar Müslümanların aleyhine kullanılacağı haberi üzerine Peygamber Efendimiz bu mallara el koymak istedi.

Bunun üzerine Mekkeli müşrikler silahlanıp Medine`ye doğru yürüdü. Resulullah hicretin ikinci yılı Ramazan ayının sekizinci günü yola çıktı. Müslüman ordusunun sayısı üç yüz beş kişi idi. Mekkeli müşrikler zırhlar içinde idi.

Sayıları bin kişiye yakındı. Bu sayı İslâm ordusunun üç katı idi. 17 Ramazan (13 Mart 624) Cuma günü savaş yapıldı. Ebu Cehil başta olmak üzere müşriklerin ileri gelenlerinden çok kimse öldürüldü. Müşriklerden tam yetmiş kişi öldürülmüştü. Müslümanlar ise on dört şehid vermişlerdi.

MEKKE`NİN FETHİ
Nebî sallallahu aleyhi ve sellem (Mekke`nin fethi seferine) Medîne`den Ramazan (ın onun) da çıktı. Kendisiyle berâber on bin mücâhid vardı. Bu hareket târihi Medîne`ye gelişinden itibâren sekizinci yılın başında ve altı ay geçedir.

Bu târihte Resûlullah maiyetindeki Müslümanlardan techîz edilen ordusuyla berâber Mekke`ye doğru yola çıktı. Kendisi oruç tutuyordu. Ashâbı da oruçlu idiler. Kedîd mevkiine varınca -ki, bu Usfân ile Kudeyd arasında bir sudur.- Resûlullah iftar etti. Mücâhidler de iftar ettiler. (Abdullâh b. Abbâs)

Doğruhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir