• DOLAR 32.322
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2300.938
  • ...
Başbakan`dan flaş `operasyon` açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul'daki Sepetçiler Kasrı'nda düzenlenen iftar programında dini azınlıklar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelen Davutoğlu gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Suriye'den gelen mültecileri en iyi şartlarda karşılamaya devam edeceklerini söyleyen Davutoğlu, ''Ama çok güçlü bir siyasi iradeyle eğer Türkiye'nin sınır güvenliğine bir halel gelecek olursa, eğer Türkiye kendisinin, bu huzur bahçesinin tehdit edildiği kanaatine varacak olursa her türlü ihtimale karşı da hazırlıklıdır ve bu hazırlık konusunda gerekli çalışmaların hepsi yapılmıştır'' dedi. 

''TEDBİRLERİN GEREĞİ YAPILACAK''

"Kimse etraftaki ateşin Türkiye'ye sıçrayacağı konusunda bir kaygı içinde olmamalıdır" diyen Başbakan, şöyle devam etti:
"Hükümet olarak da şimdi koalisyon çalışmaları içinde evet ikinci nitelikte bir görev yürüttüğümüzü düşünenler olabilir ama bir saniye dahi bu görevi yürütüyorsak ülkemizin bir dakikasına mal olacak bir gelişme karşısında dahi sessiz kalmaz gerekli her türlü tedbiri alırız, devlet kurumları da bu tedbirlerin gereğini yapar."

''İHMALE MAHAL YOK''

Davutoğlu, TSK ve emniyet birimlerinin de "Türkiye'deki bu huzur ortamının devamı için ayakta" olduğunu belirtti ve şunları kaydetti;
"Bu konuda da hiçbir ihmale mahal bırakılmayacaktır. Sınır boylarımızın ve ötesinin güvenliği için oradan gelebilecek riskleri azaltmak için alınması gereken tedbirleri alırız. Bu kadim geleneğimizin bütün Ortadoğu'da barış içinde devamı noktasında da diplomatik temaslarımızı, çabalarımızı sürdüreceğiz."

DAEŞ İDDİALARINA YALANLAMA

Türkiye'nin DAEŞ ile işbirliği yaptığı iddialarını da kesin bir dille reddeden Davutoğlu, "Bir Ramazangününde Türkiye'nin DAEŞ gibi bir terör örgütüyle iş birliği yaptığını iddia edenler, vicdanlarını kaybetmişlerdir. Gözleri kapanmış, kalpleri mühürlenmiştir. Türkiye hiçbir zaman hiçbir zalimin yanında yer almadı, yer almayacak" diye konuştu.

haber7

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir