• DOLAR 32.568
  • EURO 34.706
  • ALTIN 2412.425
  • ...
Gaziantep'te Ramazan sofralarının vazgeçilmezi baklava
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te  İftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan Baklava ve tatlı çeşitleri için vatandaşlar iftara az bir vakit kala uzun kuyruklar oluşturuyor.

Ramazan ayında baklava ve tatlı çeşitlerinin iftar sofralarına tat kattığını belirten baklava ustaları, şerbetli tatlı çeşitlerinin Gaziantep’te iftar sofralarının vazgeçilmezi arasında yer aldığını belirttiler.

Antep baklavasına Ramazan ayında da çok fazla talep olduğunu belirten baklava ustası Muhammed Aslan, Gaziantep’te tüm iftar sofralarının olmazsa olmazının baklava ve tatlı çeşitleri olduğunu söyledi.

Baklava ve tatlı çeşitleri iftar sofralarında mutlaka yer alır

Ramazan ayının rahmeti ve bereketinin işlerine de yansıdığını dile getiren Aslan, “Gaziantep olması münasebetiyle tatlı şehri ve baklavanın başkenti olduğundan, vatandaşlar iftara doğru yoğun bir rağbet gösteriyor. Vatandaşlar iftar sofralarına ve misafirliğe giderken mutlaka baklava ve tatlı çeşitleri alırlar. Baklava ve tatlı çeşitleri iftar sofralarında mutlaka yer alır.”dedi.

Ramazan ayı münasebetiyle ürünlerimizde indirim yaptık

Baklava ve tatlı çeşitlerinin Antep’te iftar sofralarının olmazsa olmazı olduğunu belirten Aslan, “Vatandaşlarımız yoğun bir ilgi gösteriyor. Baklavalar ve tatlılar kendi imalatımızdır. Baklavalarımız sade yağlıdır. Bu ayda ürünlerimizde indirim yaptık. Ramazan ayı münasebetiyle 25 TL’den satıyoruz. İstedik ki, bütün iftar sofralarında bulunsun. Yine aynı şekilde düz ve burmalı kadayıflarımız mevcuttur. Düz kadayıf da 25 ve burmalı kadayıf 30 liradan satıyoruz. Fiyatlarımızı Ramazan ayı münasebetiyle uygundur.”şeklinde konuştu.

Bayrama doğru işlerinin daha yoğun olduğunu belirten Aslan, “Arefeye birkaç gün kala işlerimiz yoğunlaşıyor. Antep’te bayramda gelen misafirlere baklava ve kadayıf ikram edilir. Dolayısıyla bayrama doğru yoğun bir mesainin içerisine girmekteyiz.” ifadelerini kullandı.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir