• DOLAR 32.386
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2326.429
  • ...
Filistinli vekilden İsrail`e çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail meclisindeki Filistinli milletvekillerinden Basil Gattas, "Özgürlük filosuna müdahale edilmemesini" istedi.

Filoda bulunan Gattas, Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Mose Yalon'a gönderdiği mektupta, "Güvenlik güçlerine Gazze'ye girişimize izin vermeleri emrini verin ve güç kullanmalarını engelleyin" ifadesini kullandı.

Öte yandan İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukasını delmeyi hedefleyen ve Yunanistan'ın Girit adasından dün demir alan 3. Özgürlük Filosu, hedefine doğru yola ilerliyor.

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Marzuki ve Gattas'ın bulunduğu tekne, öncü unsur olarak uluslarararası sulara ulaşırken, diğer tekneler de aynı güzergahı takip ediyor.

İsrail'in 2007'den beri Gazze topraklarındaki Filistinlilere karşı sıkı biçimde sürdürdüğü ablukayı delmeyi ve Gazze'ye insanı yardım malzemesi götürmeyi amaçlayan 3. Özgürlük Filosu'nu oluşturan 5 teknede toplam 48 kişi yer alıyor. Bunlardan 2'si balıkçı, 3'ü gezinti teknesi.

Resmi adı "Sea Rex" olan ancak Gazze seferinde, 2011'de Cenin'de öldürülen İsrailli sinemacı ve aktivist Juliano Mer-Khamis anısına "Juliano 2" adı verilen teknede AA muhabiri de bulunuyor.

Gazze ablukasını delmeyi hedefleyen 3. Özgürlük Filosu'nun başını çeken balıkçı teknesi "Marianne", İsveç'in Göteborg şehrinden 11 Mayıs'ta demir almıştı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, 3. Özgürlük Filosu teknelerinin deniz ablukası altındaki Gazze'ye ulaşmasına izin vermeyeceklerini, filodaki aktivistleri ülkelerine geri göndereceklerini açıklamış ancak müdahalenin yöntemine ilişkin ayrıntı paylaşmamıştı. (AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir