• DOLAR 32.367
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2326.05
  • ...
Elazığ`da Şeyh Said ve Susa Şehitleri anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni İhya Der, tarafından düzenlenen Şeyh Said ve Susa Şehitlerini anma programı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını Yeni İhya Der Başkan Yardımcısı Zülfü Öztürk yaptı. Konuşmanın ardından şehitlere hitaben ilahi ve ezgiler dile getirildi. Programa Konuşmacı olarak Âlimler ve Medreseler Birliği Dış İlişkiler Sorumlusu Abdulsamet Yalçın katıldı.

Şeyh Said kıyamının hedefine değinen Yalçın, “Şeyh Said Kıyamı Türkiye`deki Müslümanlar için zulme, küfre, anarşizme ve asimilasyona karşı başkaldırmanın adıdır. Anadolu`daki Batılılaşma projelerine karşı topyekûn Müslüman halkın kıyama kalkmasıdır. İmamesi kopmuş teşbih tanelerini gibi ümmeti bir araya getirme hamlesidir ve Şeyh Said kıyamı hilafeti tekrar getirmek içindir kıyam etmiştir." Dedi.

Ulusalcı Kürt ve Türklerin kıyamı kendi mecrasından kaydırmaya ve tahrif etmeye çalıştıklarını belirten Yalçın, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Batıda Kürt isyanı diyerek bölge Müslümanlarını kıyamdan uzak tuttular. Aynı şekilde dünya basınına Özgür Kürdistan isyanı olarak lanse ettiler ve böylece Dünya ülkelerinin yardımını engellediler. Fakat ne Şeyh Said ne de arkadaşları böyle bir girişimde bulunmamış ve Allah için kıyam etmişlerdir."

Şeyh Said kıyamının çok kanlı bir şekilde bastırıldığını ifade eden Yalçın, "Şeyh Said`i idam etmeye götürürken subay eşleri ve aileleri onlara “Kahrolsun Cumhuriyet düşmanları” diye sloganda bulundular. Aynısı 6-7 Ekim olaylarında gerçekleşti. Şehit Yasin ve arkadaşları binadan atılırken, arabalarla üzerlerinden geçilirken yan binadaki kadınlar zılgıt çekiyordu." dedi.

Program yapılan dua ile son buldu.  (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir