• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
Filistin pasaportu Katar`da geçerli olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Çalışma Bakanlığı, Filistinlilerin kendi ülke pasaportlarıyla Katar'da çalışması konusunda iki ülke arasında mutabakata varıldığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Filistinlilerin Katar'da, geçici Ürdün pasaportu yerine kendi ülke pasaportlarıyla oturum izni alabileceği ve çalışabilecekleri belirtildi. Açıklamada, işsizliğin giderek arttığı Filistin'de söz konusu durumun, yeni iş fırsatları doğuracağına işaret edildi.

Daha önceki uygulamaya göre Körfez ülkelerine çalışmak amacıyla gitmek isteyen Filistinlilerin, vize alabilmek için geçici Ürdün pasaportu çıkartması gerekiyordu.

Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al Sani, Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti Başbakanı Rami Hamdallah ile geçen yıl yapılan görüşmenin ardından sözkonusu uygulamanın değiştirilmesi konusunda talimat vermişti.

Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) mayıs ayında yayımladığı raporda, barış sürecinin durması, gerilim, şiddet ve geçen yılki savaşın Filistin ekonomisini olumsuz etkilediği ve iş gücü piyasasında ciddi düşüşe neden olduğu, Filistinli gençler arasındaki işsizlik oranının erkeklerde yaklaşık yüzde 40, kadınlarda ise yüzde 63'e ulaştığı belirtilmişti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir