• DOLAR 32.367
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Göller Yaylası Su Projesi`nde sona yaklaşıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmalarda, Saimbeyli ilçesindeki bir kaynaktan alınacak suyun Göller Yaylası`na götürülmesi ve yol üzerindeki köylerin de aynı sudan yararlanması planlanıyor.

Projenin tamamlanması için 40 işçi çalışırken 6 iş makinesi, 1 tanker, 2 adet 4x4 pikap, 1 otomobil, 4 kamyon kullanılıyor.

Proje ile ilgili Adana Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, “13 kilometrelik su borusuyla Göller`in su ihtiyacını gidermek için Saimbeyli`deki bir su kaynağından yararlanılıyor. Proje tamamlandığında yol üzerindeki köylere de su sağlanacak ve 5 depo ile su kademeli olarak Göller Yaylası`na ulaştırılacak. Göller Yaylası`na su götürmek için açılan yol aynı zamanda ulaşım için de kullanılacak.” ifadelerine yer verildi.

Bölgeye çok uzun süredir hizmet gitmediğini ifade eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise “5 yıl önce bedeli 40 milyon lira olarak açıklanan ve hayata geçirilemeyen projeyi biz yeniledik, suyun kaynağını değiştirdik, daha yakına gittik. Kamu kaynağını harcarken bunu nasıl daha verimli kullanacağımızın hesabını yaparak, 40 kilometrelik hattı 15 kilometreye düşürüp projeyi gerçekleştiriyoruz. Göller`e su gelmesi çok yakındır. 5 yıl önce 40 milyon liraya yapılamayan projeyi, 7 buçuk milyon liraya anahtar teslim gerçekleştiriyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu.  (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir