• DOLAR 32.374
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.581
  • ...
Jandarma HDP`li katillerin ekinlerini biçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genel seçimlerden kısa bir süre önce İdil ilçesi Kozluca (Xanıke) köyüne giden HDP'lilerin çıkardığı olayların ardından katledilen HÜDA PAR'lı M. Şerif Şimşek ve A. Celil Talayhan'ın katil zanlılarının ekinleri jandarma tarafından biçilerek sahiplerine gönderildi.

HÜDA PAR üyelerinin katil zanlılarının biçilmemiş ekinlerinin, 25 Haziran Perşembe günü jandarmanın getirdiği biçerdöverle biçilerek kendilerine gönderildiği öğrenildi.

Hatırlanacağı üzere 29 Mayıs 2015 Kozluca (Xanıke) köyünde yaşanan olayda 2 HÜDA PAR'lı katledilmiş, kısa süre sonra olay yerine gelen helikopter yaralılar yerde olmasına rağmen katil zanlıların götürmüştü. Katil zanlılarından oğluna 'Keleşi getir' dediği basına yansıyan baba serbest bırakılmış oğlu ise tutuklanmıştı.

Katil zanlılarını kısa sürede korumaya alarak birini serbest bırakan devlet, zanlıların köydeki evlerini de uzun süre koruma altında tutmuş daha sonra da jandarma korumasında getirilen kamyonla zanlıların eşyaları taşınmıştı.

HDP'lilerin işlediği cinayetten sonra yaşanan gelişmeler bunlarla sınırlı kalmamış, zanlıların ifadeleri gerekçe gösterilerek katledilen HÜDA PAR'lıların evleri jandarma tarafından basılarak aranmıştı.

Cizre'de 8 saat boyunca HÜDA PAR ve mütedeyyin ailelere yönelik evlerin taranmasına müdahale etmeyen devlet son olarak, HDP'li katil zanlıların ekinlerini biçerek devletin şefkat elinin sadece HDP/PKK'liler için geçerli olduğunu ortaya koydu.  (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir