• DOLAR 32.586
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2430.04
  • ...
Kur`an bülbülleri camilere ve Kur`an kurslarına akın ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Okulların yaz tatiline girmesinin ardından Gaziantep`te açılan yaz Kur`an kurslarına çocuklar büyük ilgi gösterirken, çocuklara okullar ve belediyeler ait sosyal tesislerinde de Kur`an-ı Kerim dersleri veriliyor.

Ramazan ayı ile birlikte başlayan Kur`an-ı Kerim derslerine her geçen gün ilgi artarken, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Şahinbey Belediyesi işbirliği kapsamında 72 sosyal tesiste 30 bin 195 kişinin Kuran-ı Kerim öğrendiği belirtildi.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte çocukların Kur`an-ı Kerim öğrenme heyecanı yaşadığını belirten kurs hocaları, binlerce öğrencinin Kur`an-ı Kerim öğrenmenin yanında dini bilgilerde öğrendiğini ifade ettiler.

"Sizin en hayırlınız Kur'an-ı Kerim'i öğrenen ve öğretendir" hadis-i şerifine mazhar olmak için Diyanet İşleri ve Belediye işbirliği ile sosyal tesislerde hafta içi her gün sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki ayrı grupta Kur'an-ı Kerim öğretildiği ifade edildi.

Yaz döneminde çocuklara ve ev hanımlarına dini eğitim ve Kur`an eğitimi verildiğini ifade eden kurs hocaları, ailelerin çocuklarını gönül rahatlığıyla kurslara ve sosyal tesislere gönderebileceklerini kaydettiler.

Kur`an-ı Kerim öğrenen öğrencilere teşvik için hediyelerin de dağıtıldığını belirten kurs hocaları, “Öğrencilerimizin Kur`an-ı Kerim`i öğrenmeleri için onları teşvik edici hediyeler de veriyoruz. Hayırsever esnaflarımız bu konuda bizlere oldukça yardımcı oluyorlar. Şimdi eğitim gören ve Kur`an-ı Kerim`i okumaya başlayan öğrenciler arasında kura çekimi yaparak bir adet bisiklet hediye edeceğiz.” dediler.

Yaz kuran kursuna gelen öğrenciler ise Kur`an-ı Kerim öğrenmenin heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Okullar tatil olduktan sonra Müslümanlığın gerekliliği olan Kur`an-ı Kerim öğreniyoruz. Biz buraya koşarak geliyoruz. Hocalarımız bizlere Kur`an-ı Kerim`i eğlenceli bir şekilde öğretiyorlar.” şeklinde konuştular.

Öte yandan bayanlar da kurslara katılarak Kur`an dersi alırken, mukabele halklarına katılarak cüz okuyorlar.   (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir