• DOLAR 32.499
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2429.204
  • ...
Kampları terk eden Ezidiler geceyi arazide geçirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şengal`den kaçıp Diyarbakır Yenişehir Belediyesine ait fidanlık alana yerleştirilen Ezidiler, asker tarafından Bulgaristan sınırına gitmelerine izin verilmeyince geceyi çocuk, yaşlı ve hastalarla beraber çölde, taşların üzerinde geçirdi.

Belediyeye ait kamptaki koşullar nedeniyle Ezidiler dün sabah erken saatlerde kiraladıkları otobüsler ile Bulgaristan sınırına giderek, oradan da Avrupa ülkelerine gitmeyi hedefliyordu.

Toplu seyahatlerine jandarma tarafından izin verilmeyen Ezidiler, uzun süre Çınar karayolunda güneşin altında toplu olarak bekledi.

Gün boyu aç kalan Ezidiler yiyecek ihtiyacının kendi imkanları ve jandarmanın yardımı ile karşıladı.

İzinsiz çıktıkları iddiasıyla kampa tekrar alınmayan Ezidiler; çocuk, yaşlı ve hastalarla beraber geceyi askerin kontrolü altında kampa yaklaşık bir kilometre uzaklıkta çölde, taşlar üzerinde geçirdi.

Sabah erken saatlerden itibaren kalkan, kahvaltı yapamayan Ezidiler zor anlar yaşadı.

Geceyi soğukta dışarıda geçirmek zorunda kaldıklarını belirten Meryem Brahim, “Gece soğuk ve açtık. Çocuklar soğuktan olumsuz etkilendi. Çocuklar aç bir vaziyette bir şey yemediler.“ dedi.

Geceyi taşlar üzerinde yatarak geçirdiklerini belirten Halil Aldıx, “Kaldığımız kamptaki zorluklardan dolayı buradan ayrılıp, Bulgaristan sınırına gidecektik. Askerler tarafından gitmemize izin verilmeyince geceyi burada geçirdik. Çoluk çocuk aç bir vaziyette bekliyoruz. Bu durumdan çocuk ve yaşlılar olumsuz etkilendi. Yetkilileri harekete geçirmeye çağırıyoruz.“ ifadelerini kullandı.  

Ezidilerin kaldığı yere gelen Diyarbakır Vali yardımcısı Mimar Sinan Batmaz incelemer de bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra Vali yardımcısı Mimar Sinan Batmaz, Ezidilerden oluşan bir heyet sorunun çözümü konusunda görüş alışverişinde bulundular.

Yapılan görüşmelerin ardından Ezidilerden oluşan heyetin konuşulan konuları kendi arkadaşları ile istişare etmeye gitti.   (Vedat Aydın - İLKHA)   


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir