• DOLAR 32.508
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2430.287
  • ...
İşyerini yaktılar yetmedi aracını kundakladılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`nın Seyhan ilçesinde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, dindar kimliği ile tanınan Ahmet Ayvaz isimli esnafın aracını kundakladı. Motor kısmı tamamen yanan araç kullanılamaz hale gelirken torpido gözünde bulunan Kur`an-ı Kerim ve dini içerikli kitaplar da yanarak kül oldu. Aracı kundaklanan Ayvaz`ın önceki yıllarda da Kıbrıs Caddesi`ndeki işyerinin PKK tarafından yakıldığı öğrenildi.

Küçükdikili beldesi Kavaklı Mahallesi 1157 sokakta meydana gelen olayla ilgili İlke Haber Ajansına (İLKHA) konuşan Ayvaz, “Sahura yakın bir vakitte evimin önünden patlama sesi geldi. Telaşla dışarı çıkınca aracımın yandığını gördüm. Komşularımızın yardımı ile müdahale ederek aracı söndürdük. Motor kısmı tamamen yanan aracım kullanılamaz hale geldi.” dedi.

Yine Kur`an-ı Kerim yaktılar

Olayı ayrıntıları ile aktaran Ayvaz, “Gece sahura kalkmaya yakın bu olay yaşandı. Biz evimize bomba attılar, saldırı oldu, diye telaşlandık. Patlama ile 6 aylık hamile olan eşim bir anda fenalaştı, zor acile yetiştirdik. Hamd olsun şu an durumu iyi. Yangını söndürdükten sonra polis ve itfaiye geldi. Olay sırasında aracın torpido gözünde bulunan Kur`an-ı Kerim, tefsir ve dini kitaplarımın da yandığını gördüm.” ifadelerini kullandı.

Geçmiş yıllarda PKK tarafından işyeri kundaklanmıştı

Geçmiş yıllarda da işyerinin PKK tarafından yakıldığını, aracının kundaklanması olayında da faillerin belli olduğunu belirten Ayvaz, “Benim Kıbrıs Caddesindeki tavukçu dükkanım, 2011 yılında PKK tarafından kundaklanmış içinde bulunan Kur`an-ı Kerim ve Peygamber Sevdalıları Mevlüd CD`leri buradan alınarak sokak ortasında yakılmıştı. Şimdi de onunla evime ekmek getirdiğim aracımı yaktılar. Aracımda bulunan Kur`an-ı Kerim de yandı. Bana bu zulmü reva görenleri O Yüce Kitab`ın Rabbi Allah`a havale ediyorum.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Öte yandan, olay yeri incelemesi yapan polisin kimliği belirsiz kundakçıları yakalamak için çalışma başlattığı bildirildi.   (Ayhan Kaya-İLKHA)












































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir