• DOLAR 32.558
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2422.833
  • ...
Yapıcıoğlu: Suikastçılar ismen biliniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Başkanı Yapıcıoğlu, Diyarbakır'dan ulusal yayın yapan Rehber TV'de her Cuma canlı olarak yayınlanan “Rehber'de Gündem” programında Yunus Emiroğlu ve Mustafa Karataş'ın sorularını yanıtladı.

"Suikastçılar ismen biliniyor"

İç ve dış gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, 9 Haziran'da Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Şehitlik semtindeki evinin önünde düzenlenen saldırıda şehid edilen İlim, Hizmet, Yardımlaşma ve Araştırma Derneği ( Yeni İHYA-DER) Başkanı ve HÜDA PAR üyesi Aytaç Baran'a suikast düzenleyenlerin ismen bilindiği bilgisini paylaşarak, "Aytaç Baran suikastından birkaç saat sonra, ilk defa HDP cenahından bir açıklama geldi. Bunu şiddetle kınadıklarını ifade ettiler. Ve çok kişi şunu söyledi; ‘Barajı aşmış, %13 oy almış HDP böyle bir şeyin arkasında neden dursun? PKK niçin böyle bir eylem yapsın, bu akıl karımıdır?` Doğrudur bu akıl karı değildir. Normal düşünen bir insanın yapabileceği bir şey değildir. Ama iradesi kendi elinde olmayan veya aklı sadece şiddet üzerinden çalışan insanlar  için bu vakayı adliyedendir. Biz de o insanlara dedik ki; Elde görüntüler var, pek çok kamera olayı çekiyor. Olayın görgü tanıkları var, saldırıyı gerçekleştirenleri ismen biliyorlar, yani kim olduklarını biliyorlar. Dolayısıyla bu çok net bir şekilde PKK'nin yapmış olduğu bir eylemdir" ifadelerini kullandı.  

Rûdaw'ın haberine tekzip

Irak Kürdistan'ında yayın yapan Rûdaw televizyonuna verdiği röportajda kendisine ait olmayan bir beyanın yer aldığını belirten Yapıcıoğlu, Rûdaw'a verdiği demeçte “Aytaç Baran'ı PKK vurmadı” manasına gelen beyanın kendisine ait olmadığını vurgulayarak, “Özel bir televizyon kuruluşuyla, -aynı zamanda internet sitesi olan bir kuruluş- biraz uzunca bir röportajımız oldu. Tabi röportajın çok uzun olmasından dolayı, bazı yerler kesilince öyle cümleler araka arkaya gelmiş ki, sanki benim ağzımdan ‘bu olayı PKK yapmamıştır` şeklinde bir cümle de yer aldı. Pek çok basın kuruluşu oradan alıntı yaparak bunu yaydı. Benim öyle bir beyanım yoktur. Şu anki kanaatim kesin olarak bu eylemin PKK tarafından yapıldığı yönündedir” saldırıyı PKK'nin yaptığı konusundaki görüşünü yineledi.

"Aytaç Baran suikastı kaosun işaret fişeğiydi"

Kaosu kafasına koyan PKK/HDP cenahının seçime kadar beklediğini belirten Yapıcıoğlu, ‘HDP seçimi kazandıktan sonra neden böyle bir eylem yapsın k?` diyenlere PKK`nın 30 Martyerel seçimlerinin akabinde düzenlediği saldırı ve kaçırma olayını hatırlatarak, “27 Mayıs 2014, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden yaklaşık iki ay sonraydı, Mehmet Uğurtay öğrenci servisinin içerisinde okulun bahçesinde, öğrencilerin gözünün önünde katledildi ve PKK bu eylemi üstlendi. Bu olaydan bir gün sonra, sadece bir gün sonra 28 Mayıs 2014 günü bizim Dicle İlçe temsilcimiz PKK tarafından kaçırıldı, Dicle ilçe merkezine 8-10 kilometre uzaklıktaki kamplarına götürüldü, 3 gün boyunca orada alıkonuldu, HÜDA PAR`dan istifa etmesi için baskı tehditlere maruz kaldı. Bizim ve kamuoyunun baskıları sonucu üçüncü gün serbest bırakıldı. Ben de o kişilere soruyorum; 30 Mart yerel seçimlerini de HDP kazanmıştı. Hem İdil'de hem de Diyarbakır'da. İdil`deki o cinayeti ve Dicle`deki o kaçırma olayını neden gerçekleştirdi? Bu soruma mantıklı bir cevap verirlerse, ben de Aytaç Baran suikastıyla ilgili onlara bir şey söyleyeceğim. Öyle inanıyorum ki pek çok kişi, aslında fikren HDP`li olmadığı halde, şuana kadar HDP`ye hiç oy vermediği halde ‘eğer HDP barajı aşmasa kaos çıkar, memleket karışır, belki biz dükkanlarımızı açamayız` diye pek çok insan HDP`ye oy verdi. Biz seçimlerden öncede söyledik, eğer PKK, eğer HDP ortalığı karıştırmayı kafasına koymuşsa, barajı aşıp aşmaması hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Ama ısrarla söylüyorlar, ‘seçime kadar dişinizi sıkın, sabredin, provokasyonlara gelmeyin` Bu aslında şu demektir; ‘seçimlerden sonra artık herkes serbesttir, kim ne yapabilecekse yapsın.` Öyle inanıyorum ki; Aytaç Baran suikastı bunun işaret fişeği. Fakat Aytaç Baran cinayetinden sonra Diyarbakır`da gelişen olaylar, meydana gelen diğer hadiseler bu hesapları yapanların bir kez daha düşünmeye ve hesabını gözden geçirmeye sevk etti.” değerlendirmesinde bulundu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir