• DOLAR 32.526
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2492.308
  • ...
Êzidiler geceyi dışarıda geçirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şengalde IŞİD ile yaşanan çatışmadan sonra Diyarbakır`da merkez Yenişehir ilçesi Fidanlık alanına yerleştirilen Êzidiler, kampta yaşanan sorun ve sıkıntılar nedeni ile kampı terk etme kararı alarak oradan ayrılmışlardı.

Sabah erken saatlerden itibaren eşyalarını toplayarak ikamet ettikleri kampın kendileri için dayanılmaz bir duruma geldiğini ve bundan dolayı da kamptan çıkarak Bulgaristan sınırına gitmek istediklerini söyleyen Êzidiler, bulundukları ortamın ve gidişatın kendilerine umut vermediğini ve kamp şartlarını kaldıramadıklarından dolayı artık gitmek istediklerini ifade ederek kamptan ayrıldılar.

Kiraladıkları otobüslerle kamptan ayrılmak isteyen ancak ayrılmaları Valilik tarafından engellenen Êzidilerin kamptan ayrılmalarına Jandarma izin vermeyince kampın yaklaşık bir kilometre uzaklığındaki boş arazide geceyi zorunda kaldılar.

Geceyi dışarıda geçirmek zorunda kalan Êzidiler çevresinde Jandarma tarafından güvenlik önlemleri alındı.

Êzidiler kendi imkânları ve jandarma tarafından sağlanan yiyecekler ile yemek ihtiyaçlarını karşılarken,  grup içerisinde bulunan çocuk ve yaşlılar büyük sıkıntı yaşıyor.

Kampa yerleştikten sonra tecavüzler ve izah edilmeyen intiharlar ile gündeme gelen kamp sakini Êzidilerin, 6-7 Ekim Kobani bahaneli saldırılarda da kullanıldığı ortaya çıkmış ve gündeme gelen hastane kayıtları ile bu durum belgelenmişti.   (Vedat Aydın-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir