• DOLAR 32.506
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2439.99
  • ...
"Lütfen anız yakmadan önce canlıları düşünün"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özelikle hasat döneminden sonra bazı çiftçilerin anız yakması ile tarlalarda bulunan hayvanlar yangından kaçamayıp yanarak telef oluyor.

Sosyal medya hesabından yaşadıklarını paylaşan, adını vermek istemeyen bir çiftçi, anız yakan diğer tarla sahiplerine seslenerek lütfen anız yakmadan önce diğer canlıları da düşünün dedi.

Anızları yaktıktan sonra tarla içerisinde gezerken yanmış halde bir kuşa rastladı. 

“3 yavrusu için kendini feda etti”

Kuşun tamamen yandığını ona rağmen yerinden hiç hareket etmediğini belirten çiftçi, ”Yanan cismin kuş olduğu far ettim. Tamamen yanmıştı. Kendi kendime acaba bu kuş neden yangından kaçamamış diye düşündüm. Ayağım ile kuşu biraz iteleyince başımdan kaynar sular döküldü. Meğerse kuşun altında 3 tane yavrusu olduğunu gördüm. Kuş yangından kendini kurtarmak için kaçmamış ve kendini feda etmişti.” ifadelerini kullandı.

“Lütfen bir kez daha düşünün”

Bunu gördükten sonra tarlada yüzlerce sürüngenin ve bir kaplumbağanın yanarak telef olduğuna şahit olan çiftçi, pişman olduğunu diğer tarla sahiplerinin anız yakmamalarını istedi.

Çiftçi son olarak sosyal medya hesabından şunları dile getirdi: “Allah`tan beni affetmesi için dua ediyorum. Yaptıklarıma pişman oldum. Bu yaşanmış örneklerden sadece bir tanesi ve gözle görüleni. Acaba anız yakmak ile birlikte ne kadar hayvan telef oluyor? Lütfen anız yakmadan önce canlıları düşünün. Lütfen bir kez daha düşünün.”  (M. Zeki Aygur –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir