• DOLAR 32.555
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2422.431
  • ...
Merhamet Eli Derneği yardımlarına Ramazan`da devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konu ile ilgili olarak Merhamet Eli Derneği Başkanı Mehmet Tamaç yaptığı açıklamada, Bingöl`deki yardıma muhtaç insanlara yardım etmeye başladıklarını ve tüm Bingöllüleri bu mübarek Ramazan ayında fakirlere yardım elini uzatmaya davet etti.

Tamaç, “Bingöl Merhamet Derneği olarak, mübarek üç ayların başlamasıyla başladığımız yardım çalışmalarımıza Ramazan ayında da devam ediyoruz.” dedi.  

Kayıtlarında bulunan yardıma muhtaçları durumlarına göre derecelendirdiklerini ifade eden Tamaç,  muhtaçları birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü derece şeklinde sınıflandırdıklarını söyledi.

Ramazan ayı başından bu yana birinci ve ikinci derecede yer alan fakirlere yardım ulaştırdıklarını belirten Tamaç, bundan sonra üçüncü ve dördüncü derece diye sınıflandırdığımız fakirlere de ulaşmak için gelen yardımların durumuna göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kategoride olan fakirlerin sayısı da çok fazla. Yaklaşık bin 100'ün üzerinde fakir ailemiz var. Bunlara ek olarak 100'ün üzerinde yeni müracaat var. Temennimiz bu Ramazan ayında beklenti içinde olan her fakir kardeşimize az da olsa yardımda bulunmaktır." diye konuştu.

Tamaç son olarak  hayırseverlere çağrıda bulunarak, “Bu mübarek Ramazan`da merhamet elini uzatma  vaktidir. Bir muhtaca bir merhamet eli de siz olun. Allah-u teala bire yedi yüz ve bire hesapsız mükafat verdiği bir zaman dilimindeyiz. Bu ayın hürmetine her Müslüman, üzerine düşeni en iyisiyle yapsın. Özelikle fakirlere yapılan yardımın şahsi olarak değil, böylesi yardım derneklerinin katkısıyla yapılması daha uygundur. Ezilmişlik ve minnetten uzak  bir organizasyon olmuş olur. Dolayısıyla alan da veren de gönlü rahat olur. Toplum sınıfları arasında meydana gelebilecek olumsuzlukların da önüne geçilmiş olur." şeklinde konuştu.  (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir