• DOLAR 32.602
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2496.241
  • ...
İkra Eğitim Der, üye ve gönüllülerine iftar yemeği verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır` da ağırlıklı olarak öğrencilere yönelik hizmetlerini sürdüren İkra Eğitim Der geleneksel hale getirdiği iftar yemeklerine bu Ramazan`da da devam etti. 

2007 yılından bu yana geleneksel hale getirdiği iftar yemeklerini sürdüren İkra Eğitim Der bu Ramazan`da da, haftanın her Cumartesi günü iftar yemeği vermeye devam ediyor.

İkra Eğitim Der bugün dernek binasında üye ve gönüllülerine 150 kişilik iftar yemeği verildi.

Katılımın yoğun olduğu iftar programında dünyanın çeşitli yerlerinde zulüm altında bulunan Müslümanlara, özellikle Suriye ve Arakan'da yaşanan katliamlar hatırlatılarak dualar edildi.
 

“Kardeşlik bağlarını ve paylaşma duygusunu yaygınlaştırmayı hedefliyoruz”


Mübarek Ramazan ayında dernek üye ve gönüllüleriyle bu manevi atmosferi paylaştıklarını ve toplu halde ümmetin mazlumlarına dua etmek için bir araya geldiklerini ifade eden dernek yetkilileri, verilen bu iftar yemeği ile aradaki kardeşlik bağlarını güçlendirmeyi ve paylaşma duygusunu yaygınlaştırmayı hedefledikleri ifade ettiler.

Özelikle Ortadoğu`da yaşanan ihtilaflardan dolayı dış güçlerin Müslümanların arasını daha fazla bozmayı hedeflediğini belirten İkra Der başkanı Murat Arslan, düzenledikleri bu iftar yemeği programı ile Müslümanların arasındaki kardeşlik bağlarını pekiştirmek istediklerini ifade etti.

“İftar programları her cumartesi günü devam edecek”

İftar yemeği programının Ramazan boyunca her cumartesi günü devam edeceğini dile getiren Arslan, “Farklı coğrafyalarda her gün oluk oluk Müslüman kanı akıtılıyor, İslam ümmeti gereken tepkiyi göstermemesinin yanında, bir ayrılığa düşmüş durumda. Bizler Müslümanlar arasındaki kardeşlik bağlarını pekiştirmek için bu tür programları düzenliyoruz.” İfadelerini kullandı.

İftar yemeğinin ardından akşam namazı cemaatle kılındıktan sonra misafirlere çay ikram edildi. Program yapılan dua ile sona erdi. (M. Zeki Aygur –İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir