• DOLAR 32.548
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2427.683
  • ...
SMDK: `YPG Tel Abyad`ta tehcir uyguluyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonunca (SMDK) oluşturulan "Gerçekleri Araştırma Komisyonu" tarafından yapılan açıklamada,  YPG güçlerinin Suriye'de Türkmen ve Arapları hedef alan tehcir politikası uyguladığı belirtildi.

SMDK bünyesindeki Gerçekleri Araştırma Komisyondan tarafından yapılan yazılı açıklamada, YPG güçlerinin iki hafta önce kontrolünü ele geçirdiği Tel Abyad'da sivillere yönelik tehcir politikası uyguladığının belirlendiği, son olarak  Türkmen  beldesi Hammam`da yaşayan sivillerin tamamının göç ettirildiği belirtilerek, görgü tanıklarının  bölgede boşalan evlere el konulduğunu, duvarlara Arap ve Türkmenler aleyhine ırkçı ifadelerin yazıldığını söyledikleri ifade edildi.

Gerçekleri Araştırma Komisyonu açıklamasında, SMDK`den bir heyetin bölgede yaşananları yerinde incelemek amacıyla görgü tanıklarının bahsettiği bölgeleri ziyaret etmelerine ve birkaç gündür Tal Abyad'a girişlerine  izin istediği  halde geçişlerine  izin verilmediği belirtilerek, "BM'den derhal Tel Abyad ve çevre köylerine gönderilmek üzere bir heyeti görevlendirmesini ve heyetin burada incelemelerde bulunarak yaşanan hak ihlalleri ile sorumlularını ortaya çıkarmasını talep ediyoruz." denildi.

 Açıklamada ayrıca, insan hakları kuruluşlarının ve medya mensuplarının bölgeye girişine izin verilmesi ve yaşanan sıkıntıların tüm ayrıntılarıyla dünyaya duyurulması çağrısında bulunuldu.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre silahlı Kürt grupların, Türkmenleri Tel Abyad kırsalındaki köylerden tehcire devam ettiği belirtilerek, , son iki gün içinde Hammam Türkmen eş-Şimali beldesinden yaklaşık 5 bin kişi göç ettirildiği, bu kişilerin önce bir okulda toplandığı ve güvenlik gerekçesiyle köylerini terk etmeleri konusunda uyarıldığı kaydedildi.

Ayrıca  Kürt grupların geçen hafta Hammam Türkmen el-Cenubi köyüne girişi ve buradaki sivilleri köyden çıkarması ile Türkmenlere yönelik tehcir kampanyasının başladığı vurgulanarak  bu iki bölgeden tehcir edilenlerin sayısı 10 bine ulaştığı belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir