• DOLAR 32.515
  • EURO 34.608
  • ALTIN 2492.348
  • ...
Bursa'da Sokak hayvanlarına şefkat eli uzatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa merkez Yıldırım Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünce sahipsiz hayvanlara yönelik yapılan çalışmalarda şu ana kadar bin 255 hayvan tedavi edilirken, 206 hayvan da sahiplendirildi. Sokaklardan ise 976 hayvan toplandı.

Veteriner İşleri Müdürlüğü son üç aylık dönemde bin 255 hayvanı tedavi ederken, sokaklardan 976 hayvan topladı ve bunlardan 206’sını da sahiplendirdi. 

Yaz aylarında sokak hayvanlarının susuzluk çekmemesi için 20'den fazla farklı su kapları konulurken, üç bin plastik su kabı ise muhtarlıklar aracılığı ile vatandaşlara dağıtıldı.

Hepimiz sorumluluk sahibiyiz

Yıldırım’ın sakini olarak sokak hayvanlarını da gördüklerini dile getiren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “İbadethanelere kuşlar için yuvalar yapan, kış aylarında aç kalan hayvanlarını doyurmak için vakıflar kuran bir kültürün mirasçılarıyız. Bu da bize bir sorumluluk yüklüyor” diye konuştu.

Her canlı gibi hayvanların da yaşama hakkı olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, “Toplum olarak mutlu bir yaşam sürdürmek istiyorsak; bunun en önemli esaslarından birisi de hayvan sevgisidir. Bizler de yaptığımız çalışmalarla bu hassas konuda farkındalık oluşturuyoruz” diye konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir