• DOLAR 32.331
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2295.726
  • ...
SON DAKİKA
Kız çocuklardan Kur`an kurslarına yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Okulların tatile girmesiyle beraber camilerde ve Kur`an Kurslarında açılan Yaz Kur`an Kurslarına yoğun bir ilginin görüldüğü Van`da şu ana kadar bin 268 noktada, 19 bin 405 kız çocuğu kayıt yaptırdı.

Merkez Vali Mithat Bey Mahallesi`nde bulunan Yukarı Nurşin Camii`nde bulunan Kur`a Kursunda ders alan kız çocukları, arkadaşlarını Kur`an kurslarına katılmaya ve Kur`an- ı Kerimi öğrenmeye davet ettiler.

Yaklaşık olarak 50 kız çocuğun eğitim aldığı Kursta, çocuk sesleri ve İlahi kelam yankılanırken, çocuklara ayrıca Peygamber Efendimiz (sav)`in hayatı, Fıkıh ve Temel Dini Bilgiler gibi konularda da dersler veriliyor.

 “Tüm arkadaşlarım Kur`an Kursuna gelsin ve Kur`an- Kerimi öğrensin”

7 yaşında Kur`an-ı Kerime geçen ve bizlere Bakara Suresinde bir kısım okuyan İlkin Biray Gözütok, burada Kur`an- Kerimi tecvitle birlikte öğrendiklerini ifade ederek, “Burada Kur`an-ı, harekeleri öğreniyoruz. Yeni arkadaşlar edindim. Tüm arkadaşlarımı buraya davet ediyorum. Kur`an Kursuna gelsinler ve Kur`an-ı Kerimi öğrensinler.” dedi.

Kur`an kursuna bugün başladığını ve çok heyecanlı olduğunu dile getiren 7 Yaşındaki Hiranur,  Kur`an Kursunu çok güzel bulduğunu ve burada Kur`an okuyacağını söyledi. Hiranur da tüm yaşıtlarını Kursa davet etti.

6 yaşında olan Hiranur Turan da bir önceki gün Kursa başladığını ve elifba öğrendiğini söyledi.

“Tecvitli Kur`an ve birçok İslami ilim öğretiliyor”

6-18 yaş aralığında olan kız çocuklarının öğrenim gördüğü Kursta, eğitim alan 16 yaşındaki Şuheda Yıldızdal ise daha önce ders aldıkları için direk Kur`an`dan başladığını belirtti. Yıldızdal, “Burada tecviti öğreniyoruz. Ayrıca siyer, fıkıh, temel dini bilgiler gibi dersleri de alıyoruz. Burası çok güzel tüm arkadaşlarımı da davet ediyorum. Neticede Allah`ın kelamını öğreniyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 50 öğrencilerinin olduğunu ifade eden Kurs hocası ise Kur`an`a geçen öğrencilerle de gün içinde mukabele usulüyle Kur`an okuduklarını söyledi. (Murat Dalgın-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir