• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Tepeköy`de `Mayın Şehitleri` anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak`ın İdil ilçesinde faaliyet gösteren İrşad Der`in organize ettiği şehitler gecesinde, 23 yıl önce 26 Haziran 1992 Cuma günü PKK`lılarca yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan ve “Tepeköy Mayın Şehitleri” olarak tarihe geçen şehitler anıldı.

Program, teravih namazının ardından Tepeköyü Merkez Camiinde gerçekleştirildi. Özelde Mayın Şehitleri olan A. Kerim Özel, İbrahim Kartal, Hediye Baştuğ ve Menice Kartal genelde ise İslam uğruna canlarını veren tüm şehitler anıldı.

Saat 22.00`de Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa konuşmacı olarak katılan Ferhan Dündar Hoca, “Şehit ve Şahit” konulu sohbette bulundu.

Konuşmasına şehitleri selamlayarak başlayan Dündar, “Şehit olmadan şahit olmalıyız yani şehit olma arzu ve temennisiyle yaşamalıyız. Bu düşünceyle kalkıp oturmalıyız. Kendimizi her hal-u karda tüm amelimizle İslam`a uyum sağlayıp şahadete hazırlamalıyız.” dedi.

Şehitlerin mirasına sahip çıkılması gerektiğini belirten Dündar, “Miraslarını yere düşürmeden daima el üstünde tutarak onların şefaatine mazhar olalım. Ancak onların mirasına sahip çıkmakla haklarını ifa etmiş olabiliriz. Onların dalgalandırdıkları tevhid sancağını sonsuza dek taşıyıp dalgalandırmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmadan sonra sinevizyon gösterimi ve ardından ikramdan sonra anma gecesi sona erdi.

Şırnak`ın İdil ilçesinin Tepeköyü`nde, PKK`nn din düşmanlığının ispatı olan ve kinlerini kustukları Susa köyünün camisinde 10 Müslüman`ın şehit edildiği akşamın sabahında yani 26 Haziran 1992 Cuma gününde yola döşenen mayının patlaması sonucu 4 kişi şehit olmuş ve bir bayan da belden aşağı felç olmuştu.     (M. Şerif Aşkın-İLKHA)  














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir