• DOLAR 32.591
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2429.026
  • ...
Batman`da biçerdöver kontrolleri başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Biçerdöverle ‘Ürün Hasadında Kontrol Hizmetlerinin Yürütülmesi` ne ilişkin uygulama talimatı gereğince; hasatta meydana gelen ürün kayıp ve hasarlarını en aza indirmek için, hasat tekniği konusunda eğitimli ve Valilikçe yetkilendirilmiş 12 Teknik Personelle tarla ve biçerdöver kontrolleri yapılmaya başlandı.

Şu ana kadar Batman Merkeze bağlı tüm köylerde ve 4 ilçede 12 teknik kontrolleri yapılan biçerdöver hasadı ile ilgili olarak bir açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Tercan; Çiftçilerin ekonomik yönden kayba uğramasını önlemek amacıyla teknik ekiple yaptıkları kontrollerin devam edeceğini söyledi.

Tercan, “Çiftçilerimizin de biçerdöver hasadında ürün kayıplarını önlemek için tarlalarının başında bulunmaları ve dane kaybına neden olan operatörü uyarmaları gerekir. Sürücüler, biçerdöver ayarlarını iyi bir şekilde düzenlemeli. Buna rağmen dane kaybı olduğunu görürseniz, hemen  operatörü uyarmanız menfaatiniz icabıdır.” Tavsiyesinde bulundu.

Yapılan uyarılara rağmen sonuç alınmadığı takdirde biçerdöver kontrol ekiplerine veya İl veya İlçe Tarım Müdürlüklerine bildirilmesini isteyen Tercan, “Tüm çiftçilerimize bol bereketli bir yıl diliyorum.” temennisinde bulundu (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir