• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Adana`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`nın en işlek caddelerinde dilenen çocuklar, kentin kanayan sosyal yarası olarak nitelendiriliyor.

Kavşak ışıklarında bekleyen araçların adeta önlerini kesen çocuklar, araçtakilerden para alabilmek için her yola başvuruyor.

Kimisi elindeki mendili araç içindekilere zorla satmaya çalışırken kimi de bekleyen araçların camlarını silerek para almaya çalışıyor.

Yaşları 7 ile 12 arasında değişen çocukların araçların önünü keserek trafikte kendi canlarını tehlikeye düşürdüğünü belirten vatandaşlar ise bu duruma tepki gösteriyor.

“Yetkililer çocukların dilendirmelerinin önüne geçsin”

Aracı ile geçtiği hemen hemen her ışıkta dilenen çocuklarla karşılaştığını ifade eden Kadri Yılmaz, “Bu çocukların anne babası yok mu? Ufacık çocukların cadde ortasında dilenmesine aileleri nasıl müsaade ediyor. Yok, eğer bu çocukları anne babası dilendiriyorsa yetkililer bunun önüne geçmeli. Bu çocuklara yazık değil mi?” diyerek olaya tepki gösterdi.

“Bunların anneleri nasıl anne babaları nasıl baba!”

Her köşe başında dilenen çocukları gördüğünde bu durumun kendisini vicdanen rahatsız ettiğini ve kendisini derinden yaraladığını belirten Filiz Yaren ise, “Çocukların olması gerektiği yerler evleri olmalı. Biz çocuklarımızı okutup, iş güç sahibi oluncaya kadar dizlerimizin dibinden ayırmıyoruz. Bu ufacık çocuklar sabahın erken saatlerinde, cadde başlarında araçların önünü keserek dileniyorlar. Bunların anneleri nasıl anne, babaları nasıl baba!” ifadelerini kullandı.

Çocukları aileleri dilendiriyor

Çocuklarla yaptığımız görüşmelerde, birçoğunun ailesinin dilenciliği meslek edindiğini belirten çocuklar, sabah erken saatlerde anne ve babaları ile dilenecekleri yerlere geldiklerini ve özellikle trafik ışıklarını mekân tuttuklarını söyledi.

Bir kısmı Türkiye vatandaşı olan çocuk dilencilerle birlikte çok sayıda Suriyeli çocukların da dilencilik yapıyor.

 “Çocukların dilendirilmesinin önüne geçilsin!”

Özellikle Cuma günleri cami önleri ve işlek güzergâhları mesken edinen dilencilere karşı Adana Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmaların yetersiz olduğunu belirten vatandaşlar, insanlara duygu sömürüsü yapmak için çocuklarını dilendiren anne babalara, Kabahatler Kanunu ile cüzi cezalar kesilmesinin çare olmadığını savundu.

Adanalılar, kentte kanayan yara haline gelen ‘Çocuk dilenciler` konusunun bir an önce çözülmesini istiyor. (Ayhan Kaya - İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir