• DOLAR 32.403
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2325.07
  • ...
Susa Şehitleri, Şeyh Said ve arkadaşlarına benzetildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Susa (Yolaç) köyünün mescidinde ibadet eden Müslümanların PKK'li bir grup tarafından baskın yapılarak katledilmesinin yıl dönümünde açıklamalarda bulunan Diyarbakır İnanç Özgürlüğü Platformu, katledilen camii cemaatini, Kemalist rejim tarafından Dağkapı meydanında asılan Şeyh Said ve arkadaşlarına benzetti.

Basın açıklamasında 26 Haziran 1992 tarihinde katledilen köylülerin Marksist ve Leninist PKK çeteleri tarafından yapıldığını ve tarihin bu katliamı unutmayacağı da yer alırken, kurşuna dizilerek katledilen köylülerin Şeyh Said ve arkadaşlarına benzediğine dikkat çekildi.

“Müslüman oldukları için katledildiler”

Diyarbakır İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından yapılan açılamada, “Milliyetçilik adına hareket ederek halkın kurtuluşu için mücadele ettiğini sananlar kendi milliyet ve ırklarından olmalarına rağmen kendi anlayış ve ideolojilerini taşımayanları Susa köyünde sadece Müslüman oldukları için zalim ve din düşmanları, yatsı namazı esnasında savunmasız ve mazlum 10 muvahhit Müslümanı hunharca katletmişlerdir.” ifadeleri yer aldı.

Yapılan açıklamanın devamında, “Yeryüzündeki İslam dininin kutsal mekânları olan camilerde Allah`a ibadet maksadı ile katledilen Silvan Yolaç (Susa) köyünün 23`üncü yıl dönümünü başta olmak üzere bu uğurda canlarını Rablerine adayan tüm mazlumları rahmetle yâd ediyoruz.” denildi.    (M. Sıddık Bilge–İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir