• DOLAR 32.593
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2420.797
  • ...
"Ramazan`ı ailece ihya etmeliyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayının ailece ihya edilmesi gereken nadide bir zaman dilimi olduğunu belirten Doğruhaber Gazetesi Yazarı Aynur Sülün; “Yaz tatilini de fırsat bilerek çocuklarımızla günlük İslami ders programı yapmalı ve onları ödevlendirmeliyiz. Zamanlarını Kur`an-ı Kerim, ezber, hadis ve siyerle meşgul ederek İslami şahsiyet kazanmaları için ev ortamında dersler yapmalıyız.” dedi.

“Çocuklarımıza karşı eksikliklerimizi iyice gözden geçirmeliyiz”

“Ramazan`da ailemizin diğer fertlerinin bizden beklentilerini, özellikle de çocuklarımıza karşı eksikliklerimiz ve hatalarımızı iyi gözden geçirmeliyiz.” diyerek sözlerini sürdüren Sülün, “Eğitim kurumlarında ve kitle iletişim araçlarının karşısında zihinleri kirli bilgilerin taarruzu altında kalan, manevi olarak boşluğa düşen, ahlakı yontulan çocuklarımızı bu ay ve yaz tatili boyunca onarma yoluna gitmeliyiz. Onlarla birlikte Allah`ın yarattıkları üzerinden bol bol tefekkür etmeli; onları maddi olarak gördükleri alemin Allah`ın esmasını yansıtan ve ahirete bakan yönleri üzerinde düşündürmeliyiz. Bunun için maddi varlığımızı bir süreliğine kenara bırakarak, sükuna ermeye çalışmalıyız. Bu ay Hira`daki mağarayı, Erek Dağı`ndaki mabedi, evimizin ortasına kondurmaya çalışarak tefekkürümüzü afaktan kurtarıp enfüsün derinliğine erdirmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

“Çocuklarımızla ev ortamında dersler yapmalıyız”

Ramazan`ın ailece ihyası noktasında da tavsiyelerde bulunan Sülün, “Çocuklarımızla günlük İslami ders programı yapmalı ve onları ödevlendirmeliyiz. Zamanlarını Kur`an-ı Kerim, ezber, hadis ve siyerle meşgul ederek İslami şahsiyet kazanmaları için ev ortamında dersler yapmalıyız. Onlara ümmet bilinci vermeli; sürgün, savaş ve açlıkla yorgun düşen, zulüm altında inleyen ümmet için onlarla birlikte dualar etmeliyiz.” şeklinde konuştu.

“Açlık, zikir, ibadet ve fikirle kendimizi manevi kirlerden arındırmalıyız”

Sülün, Kur`an ve oruç ayı olan Ramazan`ın, 11 ay boyunca kirlenen insanın rahmet pınarından yıkanarak kirlerinden arınmaya bir yol bulabileceği bir zaman dilimi olduğunu ifade etti.

İnsanın duygularının, ruhunun, aklının ve kalbinin modern günahların saldırısıyla sürekli kirlendiğini söyleyen Sülün, “Kirlenmişlik, ruhumuzu yıprattığından koşuşturmacaların arasında eksiklerimizi, zaaflarımızı çok da fark edemeyebiliyoruz. Ramazan bu farkındalığı kazanabileceğimiz bir imkan ayı olarak karşımıza çıkıyor. Bol bol tefekkür ederek zayıf olduğumuz yönlerimizi fark edip, açlık, zikir, ibadet ve fikirle kendimizi manevi kirlerden arındırmalıyız. Açlıkla, sürgünle, savaşlarla yorgun düşen şu İslam âleminin durumunu düşünüp bol bol dua etmeliyiz. Bizim de şu rahatımız elimizden gitmeden İslami sorumluluklarımızın idrakine varmalı; bu konudaki eksiklerimizi onarmalıyız.” dedi.   (Ayhan Kaya–İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir