• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...
Hamas: "ABD Dışişleri`nin Raporu İşgalciyi Öldürmeye Teşvik Ediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas), ABD Dışişleri tarafından hazırlanan, siyonist işgalcinin Filistin halkına yönelik olarak işlediği cinayetlerin üstünü örten ve işgalci saldırganı "kurban" olarak gösteren raporun gerçeklerin altını üstüne getirdiğini ve işgalciyi cinayet, saldırı ve suç işleme politikasını sürdürmeye teşvik ettiğini dile getirdi.

Hamas adına hareketin resmi sözcüsü Samî Ebu Zuhri tarafından dün yazılı olarak yapılan ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamada ABD Dışişleri'nin raporunun gerçekleri yansıtmaktan tamamen uzak olduğu gibi en basit ahlâkî değerlerden bile tamamen yoksun olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada ABD'nin bu tutumunun onunla halklar arasındaki mesafenin daha da açılmasına neden olacağı ifade edildi.

Hamas tarafından yapılan açıklamada, en azından BM tarafından İsrail'in 2014'teki Gazze saldırısını inceleme amacıyla oluşturulan komitenin hazırladığı raporda işgal rejiminin bu saldırısında savaş suçları işlediğinin dile getirildiğine dikkat çekildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir