• DOLAR 32.569
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2421.893
  • ...
Birçok bölgede kuvvetli yağışlar bekleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye’nin genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Muş ve Van çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Isparta ve Burdur ile Erzurum’un kuzeyi, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Müdürlüğü, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması uyarısında bulundu.

Hava sıcaklığının güney, iç ve batı kesimlerde 2 ila 8 derece azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın ise kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzey yönlerden, Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Parçalı bulutlu, bölgenin doğusu ile Kırklareli ve Tekirdağ (Çorlu) çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Bilecik'in güney çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, Denizli ve Manisa ile İzmir, Aydın ve Muğla'nın iç kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, Batı ve Orta Akdeniz ile Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın batısı ve Hatay'ın kıyı ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Isparta ve Burdur çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, Antalya, Osmaniye, Adana'nın kuzeyi ve Toroslar Mevkii'nde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale ve Kırşehir ile Konya'nın kuzey ve doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Artvin'in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzeyi ile Muş ve Van çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Erzurum'un kuzeyi, Kars ve Ardahan çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, Erzurum il merkezi ve Ağrı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Güney Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18/25

Ankara: Kuvvetli sağanak yağışlı 12/24

İzmir: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19/27

Adana: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22/30

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 20/35

Batman: Parçalı ve az bulutlu 17/36

Van: Aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 12/25   (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir