• DOLAR 32.373
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2326.13
  • ...
PKK Medyası`ndan manşetten yalan haber
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK'ya yakın medya kuruluşlarının arka arkaya yaptıkları yalan haberlerle bir yenisi eklendi. Akçakale ilçesinde yaşayan Abdulhavap Akdoğan'ın, "evini DAEŞ üyelerine kiraladığı" iddiasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Söz konusu haberle ilgili gazetecilere açıklama yapan Akdoğan, PKK'nın yayın organlarında Akçakale Sınır Kapısı yakınındaki evini DAEŞ üyelerine 6 ay süreyle 100 bin liraya kiraladığı şeklinde haberlere yer verildiğini anımsattı.

Bu iddia dışında evinin bahçesinde DAEŞ'in kullandığı bomba yüklü araçlara benzer araç olduğunun da öne sürüldüğüne dikkati çeken Akdoğan, "Bunların hangi amaçla ve neden yazıldığını çözebilmiş değilim çünkü bu haberlerin tamamı asılsızdır. Bu evde 8 yıldır ailemle yaşıyorum. Başkasına nasıl kiralayabilirim? Dolayısıyla bu tür iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" ifadesini kullandı.

"Bahse konu haber kesinlikle yalandır"

Akdoğan, Tel Abyad'dan Türkiye'ye girişlerin olduğu dönemde bölgeye gelen bazı gazetecilerin evinin civarında dolaştığını anlattı.

Bir akrabasıyla yaklaşık 4 yıldır çekme belgeli araç sattığı bilgisini veren Akdoğan, şunları kaydetti: "Sınır kapısı kapalı olduğu için zaten bu araçları, Tel Abyad'a satamıyoruz ve hepsi duruyor. En son 3 ay önce bir aracımızı Kilis tarafından Suriye'ye sattık. Bahse konu haber kesinlikle yalandır. Geçtiğimiz günlerde Tel Abyad'daki olaylar nedeniyle ilçemize çok sayıda muhabir geldi. Bunlardan birisi uzaktan evi çekmiş ve yanımdaki kişiyi de DAEŞ ile irtibatlı tanıtmış. Biz ticaret yapıyoruz, işimiz ve yerimiz resmidir."

Akdoğan, DAEŞ'e hiçbir şey satmadığını vurgulayarak, DAEŞ üyelerinin cani olduklarını söyledi.

"İslam'ı lekeleyen terör örgütüyle bir bağlantım bulunsun, kendimi asarım. Bu haberi ne amaçla yaptılar, onu da bilmiyorum ama o kişileri Allah'a havale ediyorum. İnşallah Allah'a hesap vereceklerdir" diyen Akdoğan, ailesinin bölgede tanındığını, ticaretle ilgilendiklerini ve DAEŞ üyeleriyle işlerinin olamayacağını sözlerine ekledi.

'PKK medyası yalan söylemeyi ibadet biliyor'

Hatırlanacağı üzere PKK medyasında 21 Haziran'da yayınlanan "Türk ordusu HÜDA PAR'lılara eğitim veriyor" başlıklı haberi yalan olduğu, söz konusu haberde ismi geçen Bingöl`ün Karlıova ilçesine bağlı Çırık köyünde HDP'ye az oy çıktığından PKK'nın silahlı militanlarının köye yapacağı olası saldırıyı meşrulaştırma zemini oluşturmak için yayınlandığı ortya çıkmıştı. Yalan habere tepki gösteren  HÜDA PAR Sözcüsü Sait Şahin, “Bizle PKK'nın misali, Seyyid Rıza ile TC'nin misalidir: ‘Sizin yalanlarınızla baş edemedim, bana dert olsun ama size boyun eğmedim bu da size dert olsun` İtiraf edelim PKK'nın iftiraları ve yalanları ile baş edemiyoruz. Devlet imkanlarına sahip olanlar edemiyor! Kaldı ki biz ve imkansızlık” şeklindeki ifadelerle PKK medyasının yalan haber üretmekte ustalaştığına dikkat çekmişti.

PKK`nın 90'lı yıllarda bölgedeki dindar Kürtleri benzer yalanlarla karalamaya çalıştığı bilgisini aktararak açıklamalarını sürdüren Şahin,  Türkiye Gazetesi yazarı Yıldıray Oğur'un “Aşırı yalan söylemekten kaynaklanan ölümler” başlıklı yazısını paylaşarak, “Biz günde beş vakit namaz kılmayı ibadet biliyoruz, PKK ve medyası günde 50 çeşit yalan söylemeyi ibadet biliyor. Bugünün aydınlığında bu iftira cesaretleri iyidir. 90'ların iftiralarını anlaşılıyor kılıyor.” diyerek PKK medyasının haberini takipçileriyle paylaşmıştı.

Hürseda Haber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir