• DOLAR 32.378
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.675
  • ...
"Sıcaklar oruç tutmamak için bahane değildir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayının sıcak günlere denk gelmesi nedeniyle oruç tutamıyoruz diyenlere seslenen Midyatlı fırıncılar, sıcakların oruç tutmamak için bahane olmadığını belirttiler. 

Fırıncı M.Emin Kaya, “Öncelikle tüm Müslümanların Ramazan ayını kutluyorum. İnsanlarımızın sıcak ekmek yemesi için bu sıcak günlerde 350 derece sıcaklık altında çalışıyoruz, sıcağı en çok hisseden biz fırıncılarız. Buna rağmen elhamdülillah orucumuzu tutuyoruz. Sıcaktır diye oruç tutamıyoruz diyenlere sesleniyorum. Oruç tutmamak için kimse bahane aramasın. Oruç tutmak isteyen her türlü tutabilir.” dedi.

Niyazi usta ise, “Allah için oruç tutuyoruz. Oruç tutmak bizim Müslümanlık görevimizdir.   Bu sıcakta, cehennem gibi ateşte yansak da, zor olsun olmasın oruç tutmak bizim görevimizdir. Kimse bahane aramasın, hasta olan ve şer`i olarak oruç tutmama izni olanlar hariç herkes tutmak zorundadır diye düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Allah`ın oruç tutanlara sabır verdiğini ve çok zorlanmalarına rağmen oruçlarını tuttuklarını ifade eden Niyazi usta, “Allah rızkımızı bu durumda kazanmamızı istiyor. Kimseyi itham etmek için bunları söylemiyoruz. Şunu bilmeliyiz ki, sabahtan akşama kadar klima altında yatarak tutulan oruç ile sıkıntı çekerek böylesi işlerde çalışarak tutulan orucun ecri bir değildir. Hem bizim gidip yatma lüksümüz de yok, biz yatarsak herkes aç kalacak. Bu bizim işimiz ve bundan geçiniyoruz. Demek istediğimiz biz bile tutabiliyorsak, tutmamak için kimsenin bahanesi olamaz. Allah herkesin orucunu kabul etsin.” dedi.     (Süleyman Tunç–İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir