• DOLAR 32.516
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2488.097
  • ...
İLKHA`dan HDPKK medyasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK medyasının, dün yayınladığı, “İLKHA'nın yalanı ortaya çıktı” başlıklı haberinin karalama amaçlı olduğu ve haberin çarpıtıldığı öğrenildi. İLKHA'nın yaptığı haberi yalan haber olarak lanse eden ve haberi kaçırılan İdris Doğan`ın babasının dilinden tekzip ettiren PKK medyası, kaçırılan İdris Doğan`ın babası Ramazan Doğan`ın kendisine dayandırarak yapılan haberin gerçeği yansıtmadığını ve kendisinin de böyle bir açıklama yapmadığının altını çizdiğini belirtti.

“Hiçbir zaman yalanlar üzerinden haber yapmaya tenezzül etmedik”

Söz konusu haber hakkında Hürseda Haber'in sorularını yanıtlayan İlke Haber Ajansı (İLKHA) Diyarbakır Bölge Temsilcisi Fikret Özkan, bugüne kadar ajans olarak yalanlanabilecek ve insanlar hakkında iftira olabilecek bir tek haberlerinin olmadığını, bunun kendileri için bir iftihar vesilesi olduğunun altını çizdi. Özkan ayrıca, hiçbir zaman yalanlar üzerinden haber yapmaya tenezzül etmediklerinin bilinmesini istediğinin altını çizdi.

Ne İdris Doğan haberinde, ne de başka bir haberde doğruluğundan emin olunmayan bir konuyu hiçbir şekilde haber yapmadıklarını belirten Özkan, PKK medyasının hazırladığı haberin kendi içerisinde çelişkili olduğunu ve haberin babanın ağzından hazırlanmış masa başı bir haber olduğunun açık olduğunu belirtti.

“Güvenlik gerekçesiyle kendisinden bilgi aldığımız şahısları açıklamadık”

İdris Doğan`ın babasının söz konusu habere verdiği demeçte kendisinin, oğlunun kaçırıldığı ile ilgili hiçbir şey söylemediğini dile getirdiğini belirten Özkan , “Eğer bu yalan ve sipariş haberi hazırlayan bizim hazırladığımız habere bakmış olsa idi, haberdeki bilgilerin babadan değil de aile fertleri ve yakınlarından alındığını görürlerdi. Yani haberimizde bilginin babadan alındığına dair bir bilgi yok. Ama haber sipariş olunca bu tür detaylar gözden kaçıyor tabi. Bir de ‘baba ya ellerinde görüntü varsa…` diye bir söz ettirilmiş ki, bu haberi hazırlayanlar gazeteci olsa idiler, her gazetecinin haberini hazırlarken mutlaka ses kaydı aldığını bilirlerdi. Evet, bizim kiminle röportaj yaptığımızın bilgiler, ses kayıtlarının tamamı elimizde mevcut. Ama güvenlik gerekçesi ile haber kaynağının istememesi üzerine açıklamayı uygun görmedik. İdris Doğan`ın babasında olduğu gibi gerçekleri bildikleri halde adına sipariş bir haber hazırlanarak kendi kendini yalanlama konumuna düşürülüyor. Bunun için kaynağımızı açıklamadık. Ama haberimizde yazılan bilgilerin her kelimesi doğrudur ve bunun böyle olduğunu bu haberi hazırlayanlarda en az bizim kadar bilmektedir.” dedi.

“Ramazan Doğan`ın bu tavrı PKK/HDP`den gördüğü baskılardan kaynaklanıyor”

İdris Doğan ve Zafer Tekman olayı ilk günden beri bildiklerini ancak ailenin rızasının olmamasından dolayı haber yapmayı uygun görmediklerini belirten Özkan, haber yapıldıktan sonra baba Ramazan Doğan`ın bu tavrının PKK/HDP`den gördüğü baskılardan kaynaklandığını söyledi.

Özkan, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Mesele sadece İdris Doğan`ın kaçırılması olayı değil. İdris ile beraber Zafer Tekman`da kaçırıldığı ve onun da ailesinin tüm fertleri ile birebir röportaj yaptık. Ancak onlar görüntülerinin yayınlanmasında bir sakınca görmediler. Bundan dolayı onların görüntülerini verdik. Ancak dikkat edilirse onların anlattıkları ile idris Doğan`ın yakınlarının bize anlattıkları arasında hiçbir fark yok. Hemen hemen bilgiler aynı. Yani demek ki bizim İdris Doğan hakkında verdiğimiz bilgiler doğru.”

“Baskılar altında olan baba Ramazan Doğan`ın tavrını anlayışla karşılıyoruz”

Kendileri hakkında çıkan bu yalan haberden sonra yaptıkları araştırmalarda, haberin hazırlanması öncesinde aileye çok ciddi baskı kurulduğunu ve bu olayın basına sızdırılmış olmasının aile için iyi olmayacağı şeklinde tehdit edildiğini belirten Özkan, tüm bu baskılar karşısında baba Ramazan Doğan`ın tavrını da anlayışla karşıladığını söyledi.

“İlkelerimizi inancımızdan alıyoruz”

Özkan , “Bizler İlke Haber Ajansı olarak bölgede bu güne kadar yaşanmış her türlü olayı hakkaniyet ölçüsü içerisinde haberleştirmeye ve insanlarımızı aydınlatmaya gayret ettik. Bunun böyle olduğunu bu halkta biliyor ki başı sıkıntıya girdiğinde ilk çaldığı kapılardan biri de biz oluyoruz. Hatırlayacaksınız! Çocukları kaçırılan aileler neredeyse bütün basın tarafından susturulurken ve görülmezlikten gelinirken İLKHA`nın gayretiyle o annelerin sesi gündeme geldi ve seslerini tüm dünyaya duyurabildiler. Biz ilkelerimizi inancımızdan alıyoruz. Haber yayınlarken hesabını Allah'a verebilecek bir sorumluluk içerisinde hareket ediyoruz" şeklinde konuştu.

Hürseda Haber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir