• DOLAR 32.376
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.865
  • ...
Usulsüz dinleme iddianamesi kabul edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyasiler, gazeteciler, yargı mensupları ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu 48 kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla yürütülen Ankara merkezli "usulsüz dinleme" operasyonuna ilişkin 50 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Memur Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Alparslan Karabay'ın hazırladığı iddianamede, şüpheliler, eski Başbakan Necmettin Erbakan, bazı cumhurbaşkanlığı danışmanları ile Anayasa Mahkemesi üyelerinin yakınları, hakim, gazeteci, iş adamı, siyasetçi, emniyet müdürü ve insansız hava aracı projesinde yer alanların da arasında bulunduğu 48 kişiyi, dosyalara farklı isimlerle dahil ederek dinlemekle suçlanıyor.

İddianamede, eski istihbarat daire başkanları Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak'ın da arasında bulunduğu 50 şüpheliye "Suç işlemek için örgüt kurmak ve yönetmek, örgüte üye olmak, resmi belgede sahtecilik, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme ve saklama, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal ve iftira" suçlamaları yöneltildi. 50 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede yer alan şüpheliler şunlar:

"Ramazan Akyürek, Ömer Altıparmak, Sadettin Akgüç, Recep Güven, Coşgun Çakar, Hüseyin Özbilgin, Ayhan Falakalı, Gürsel Aktepe, Yunus Yazar, İbrahim Tuka, Lokman Kırçılı, Tamer Bülent Demirel, Ramazan Karakayalı, Ahmet Ümit Seçkin, Mustafa Başer, Sadık Akpınarlı, Ali Ağıllı, Tamer Özbek, Yılmaz Angın, Harun Dağlı, Erdal Argın, Salih Keskinkılıç, Emre Baykal, Serkan Şahan, Timurtaş Kayacı, Ahmet Şentürk, Hasan Ali Okan, İsmail Erol, Ali Poyraz, Erol Doğan, Uğur Eski, Mustafa Gürkan, Okan Acaroğlu, Yunus Hazar, Adem Çoban, Mustafa Alptekin, Özgür Özden, Ali Ağıllı, Süleyman Aşçı, Muhammet Fatih Aktaş, Emrah Doğan, Latif Harun Pişkin, Oğuzhan Yavuz, Mustafa Akşit, Kenan Peksoy, Yusuf Üna, Muhammed Mustafa Aksoy, Seyit Gölcük, Selami Haskul ve Serhat Kadim"

Bu haberler de ilginizi çekebilir