• DOLAR 32.532
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2492.552
  • ...
SON DAKİKA
Diyarbakır`da arı yetiştiricilerine çeşitli hediyeler verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır İl Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 30 arı yetiştiricisine güneş enerji sistemi, televizyon ve buzdolabı hediye edildi.

Proje ile ilgili kısa bilgilendirmede bulunan Diyarbakır İl Gıda Hayvancılık Müdürü Mustafa Ertan Atalar, yapılan proje maliyetinin 125 bin TL olduğunu söyledi.

Proje amacının, arıcıların arazi şartlarında daha iyi yaşamını sürdürebilmeleri için yapıldığını belirten Atalar,  “Belli bir süre içeresinde arazide kalmaları gerekiyor. Bulunan yerlerde enerji kaynaklarından dolayı sosyal alanda bir kısıtlama meydana gelmektedir. Sosyal yaşamı yükseltmek adına arıcılarımızın konakladığı yerlerde elektrik temini sağlamak sureti ile yaşamı daha iyi sürdürebilmek için buzdolabı çalıştırabilecek, televizyonu, telefonu çalıştırabilecek ayrıca oranın aydınlatılmasını sağlamayı yeterli büyüklükte enerji kiti temini yapıldı.” dedi

Atalar, gezginci arıcıların günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmek için günü birlik şehirlere gidip gelmek zorunda kaldıklarını ifade ederek, “ Bundan dolayı üretim masrafları biraz daha azalacak haftalık gıda ihtiyaçlarını almak sureti ile süt ve süt ürünlerini et ürünlerini buzdolabında muhafaza edebilecek ve sosyal yaşamlarında televizyon izleme şanları olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Son olarak Diyarbakır`da bin 600 ton bal üretildiğini sözlerine ekleyen Atalar, “Diyarbakır ilimizde 103 bin aktif bal kolonisi var. Bir yılda bin 600 ton bal üretimi gerçekleştiriliyor. Bölgemize gelen arıcıların sayısı 700 bin arılı kovana ulaşmaktadır. Bu kapsamda proje geliştirecek ileriki günlerde bu imkânları sağlayacağız.” İfadelerini kaydetti. (Emrah Deniz/ İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir