• DOLAR 32.352
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2308.306
  • ...
Mosad ajanları ve Siyonistler derhal sınır dışı edilsin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mescid-i Aksa ziyareti için Filistin`e giderken Ben Gurion havaalanında gözaltına alınan 4 gazeteci ve 5 STK yetkilisini deport (sınır dışı) eden Siyonistlere tepkiler gelmeye devam ediyor. Konu ile ilgili Ajansımızın sorduğu sorulara yanıt veren İHH Genel Başkan Yardımcısı Avukat Gülden Sönmez, Siyonist İsrail ile bir normalleşmenin asla kabul edilemeyeceğine dikkat çekerek hükümeti uyardı.

“Siyonistlerle normalleşme kabul edilemez”

Siyonistlerin Müslümanlara özellikle Türkiye vatandaşlarına olan bakışının değişmediğini söyleyen Sönmez, “Siyonist İsrail, Mavi Marmara saldırısında nasıl bir tavır ortaya koymuş ise Filistinlilere yardım eden herkese aynı tavrını sürdürüyor, değişen hiç bir şey yok. Dikkat çekici olan Dışişleri Bakanlığı müsteşarı Feridun Sinirlioğlu`nun normalleşme sürecinde Roma`da gizli bir görüşme yapması ve Dışişleri Bakanlığının bunu doğrulaması ortada iken İsrail'in gazetecilere yönelik deport (sınır dışı) edilmesi, gözaltına alınıp sorgulanması dikkat çekicidir. Siyonist İsrail ne zaman böyle bir adım atsa ardından mutlaka ya Mescidi Aksa'ya saldırır ya da başka bir yere saldırır. Siyonistleri tanıyan bizler açısından İsrail'in bu tür uygulamaları çokta yadırgadığımız bir şey değildir.” şeklinde konuştu.

“Hükümet, Mosad ajanlarını ve Siyonistleri deport etsin”

Mosad ajanlarının ülkeye sallayarak girdiğini ve istediği operasyonları yaptığına dikkat çeken Sönmez, “Çünkü onlar normal bir ilişki değil, kendisine boyun eğen adeta emrine giren bir ilişki istiyor. Bu yaşananlar da bunun bir göstergesidir. Uluslararası ilişkilerde mütekabiliyet (karşılıklılık) kuralı vardır. Türkiye bunun karşılığında kesinlikle mütekabiliyet kuralı gereği Siyonistlere aynı muameleyi yapması gerekir. Bugüne kadar gördüğümüz gibi Siyonistler ellerini kollarını sallayarak Türkiye`ye giriyor, Mosad ajanları da aynı şekilde ülkeye rahat bir şekilde giriyorlar. Türkiye`de canlarının istediği gibi operasyon yapıyorlar.” diye konuştu.

“Gizli, açık hiçbir anlaşma olmamalıdır”

Türkiye vatandaşlarına yapılanların Siyonistlere de yapılması gerektiğinin altını çizen Sönmez, “Türkiye vatandaşlarına uygulanan şey ülkemizde bulunan Siyonistler için de aynı uygulanmalıdır. Eğer Türkiye vatandaşları böyle bir muamele görüp deport ediliyorsa İsrail vatandaşları da aynı uygulamaları görmelidir. Açıkçası biz bunu hükümetten bekliyoruz. Türkiye İsrail ile normalleşme sevdasından vazgeçmeli, Mavi Marmara`yı da asla bir pazarlık konusu yapmamalı, hiçbir şekilde gizli kapaklı ya da açık anlaşmalar söz konusu olmamalıdır.  Şu anda vatandaşlarımıza yapılanların aynısı da İsrail vatandaşlarına da uygulanmalıdır. Siyonistlerin bu hamlesine karşılık verilmelidir.” dedi.

“İnterpol`e kırmızı bültenler derhal gönderilmeli”

Son olarak Mavi Marmara davasından çıkan kırmızı bültenlerin İnterpol`e iletilmemesinin Şehit ailelerine büyük bir ihanet olacağına değinen Sönmez, “Türkiye mahkemelerinden çıkan ve Adalet Bakanlığında bekletilen kararları derhal İnterpole göndermezse, bu Mavi Marmara şehitlerine, mağdurlarına ve Filistin halkına büyük bir ihanet olur. Bu deportun karşılığın verilmesi ve güçlü bir tavrın ortaya konulması gerekiyor.” diyerek sözlerini noktaladı. (M. Erkan Yavuz - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir