• DOLAR 32.539
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2479.725
  • ...
`Susa Camii katliamı tarihteki en vahşi katliamlardan biridir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Silvan ilçesine bağlı Susa (Yolaç) Köyü`nde bir grup PKK`linin,  Yatsı Namazında köy camisini basarak, 10 Müslümanı katletmesinin 23`üncü yılı münasebetiyle Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman İl Başkanlığı bir basın açıklaması yaptı.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Diyarbakır`ın Silvan ilçesine bağlı Susa (Yolaç) Köyü`nde 26 Haziran 1992 yılında asker kılığında bir grup PKK`li caninin,  Yatsı Namazında köy camisini basıp, köyde ikamet eden dindar 10 Müslümanı şehid etmesi lanetlendi.

Yapılan açıklamada, Susa (Yolaç) Köyü Camii`nde yaşanan katliamda Allah'ın evinde, Müslüman kanının döküldüğü bir olay olduğunu ve Müslümanları Allah`ın evinde katletmenin hiçbir izahı ve nedeni olamayacağı belirtilerek, “Susa Camii katliamı tarihteki en vahşi katliamlardan biri olarak vahşet tarihinde yerini almıştır. Tarihte muhakkak ki buna benzer olaylar vardır gerçekleşmiştir. Ama hiçbiri Susa katliamı gibi mazlumca olmamıştır. Her hatırladığımızda, her yıldönümünde yüreğimizin burkulduğu, gönlümüzün dağlandığı, gözümüzün nemlendiği Susa katliamının 23`üncü yıldönümünde de acımız hala tazeliğini koruyor." ifadeleri kullanıldı. 

Milliyetçilik  ve ırkçılık adına hareket eden ve bu uğurda mücadele yürüten zihniyetin, kendi kavminden ve milletinden olmasına rağmen sadece Müslüman oldukları için Allah'ın evini basıp 10 Müslümanı kurşuna dizdikleri hatırlatılan açıklamada, “Halkları için özgürlük mücadelesi verdiklerini söyleyen sosyalist ve Marksist grubun Allah'ın aziz dinine olan kin ve öfkeleri; bu saldırıyla delil istemez bir şekilde açıkça ortaya çıkmıştır. Bu saldırı, Müslüman kanına girenlerin İslam`a olan nefretini  gözler önüne sermiştir.” denildi.

Açıklamanın sonunda, “HÜDA PAR olarak Susa şehitlerini rahmetle yad ediyoruz. Tek suçları Allah Azze ve Celle'ye ibadet etmek olan bu aziz şehitleri hürmetle selamlıyor, katillerini de lanetliyoruz” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir