• DOLAR 32.577
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2430.894
  • ...
Bu Ramazan`da da ümmet kan ağlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Riyad Makaev   Doğruhaber/Analiz

Her sene yaptığımız İslam Dünyasından Ramazan araştırmalarımızı bu sene de devam ettiriyoruz. Önceki seneye nazaran bu Ramazan`da da değişen pek bir şey görünmüyor. Ramazan bazılar için güzel coşkulu geçerken bazı Müslümanlar için Ramazan`da dahi zulüm bitmek bilmiyor. Bu durum gerçekten insanın içini ağlatıyor. Aslında, ümmetin bugün oluşan durumu yine Müslümanların elinde. Ancak, çeşitli bahaneler çerçevesinde ümmet birbirini kırmaya devam ediyor. İslam alimleri tek bir kitaptan nasıl da farklı vaazlar veriyor, hala anlamış değilim. ‘Müslüman Müslüman`ın kardeşidir` şiarını bırakıp zalimlerin zalim yolundan dönmedikçe bu ümmet ve Ramazanlarımız her zaman böyle kalacaktır.

Allah`a şükürler olsun Türkiye`de Ramazanı çok güzel geçirmekteyiz. Problemsiz dünya hayatı olmayacağına göre, ufak tefek problemler her zaman olacaktır. Zaten bu dünya hayatımızın olmazsa olmazlarındandır. Ancak, Türkiye`den çıkıp diğer İslam beldelerine bir göz attığımızda maalesef Müslümanların Ramazan-ı Şerifi gerçekten çok zor geçiyor.

Doğu-Türkistan

Doğu-Türkistan Müslümanları, Ramazan`ı Şerifi yine Çin Komünist rejiminin zulmü atında geçiriyorlar. Çin Komünistleri, Doğu-Türkistan`da oruç tutmayı yasakladı. Çeşitli bahaneler uydurarak Müslümanlara yönelik baskıyı arttırdı. Oruç tutanın tespit edilmesi halinde zorla orucu bozduruluyor. Bunlarla alakalı insan haklarından veya din özgürlüğünden bahseden veya Çin`e her hangi ekonomik yaptırımlardan bahseden de yok. Tüm dünya, ‘Çin ile iyi geçinmek zorundayız yoksa ekonomimize zarar gelir` düşüncesinde.

Pakistan
Pakistan`da Müslümanlar çok coşkulu bir şekilde Ramazan`a girdi. Ancak, kardeş kavgası yine Pakistan Müslümanlarının zaten olmayan huzurunu kaçırdı. Pakistan ordusu Afganistan sınırında bulunan Taliban kamplarını bombalamaya başladı. Yaz mevsimi dolayısıyla bu Ramazana denk gelen daha önce rastlanmayan kavurucu sıcaklar, Pakistan`da yüzlerce Müslüman`ın ölümüne sebep oldu.

Afganistan
Afganistan`da Batı`nın ektiği fitneden sonra Müslümanlar birbirlerini her gün öldürüyor. Ne sebeple olursa olsun Müslüman olan bir halkın birbiriyle savaşması ve birbirini öldürmesi doğru değil. Hele bu kavganın müsebbibi gayrimüslimler ise daha da acı veriyor. Afganistan`da yine Ramazan`da bombalı saldırı gerçekleşti. Bu sefer Afganistan`ın Milli Meclisi saldırıya uğradı. Sosyal medyaya baktığım zaman, en çok ilgimi bazı mollaların vaazları çekti. “Şeyh bilmem ne ile” sunulan video görüntülerde Ramazan zaferlerin ayıdır diye başlıyor. Kime karşı zafer, şunda Müslümanlar dışında sadece Ukrayna`da savaş var. Dünya`nın diğer tüm bölgelerinde Müslüman Müslüman`ı öldürüyor.

Irak
Irak Müslümanları Ramazan`da çatışmaların duracağını umuyorlardı. Ancak, dışarıdan verilen fetvalarla yönetilen DAİŞ gibi örgütler bölgede rahat vermiyor. Batının DAİŞ`e karşı kurduğu koalisyon güçleri tarafından yine yüzlerce Müslüman öldürüldü. Bu genç Müslümanlar DAİŞ`te olsun veya başka cemaatlerde olsun fark etmez ümmetin bir parçasıdır. Kim olursa olsun bir Müslüman ölünce benim içim gerçekten yanıyor. Tüm bu gücü ve harcanan enerjiyi ve şehit düşen binlerce Müslüman gencin İslam`a karşı oynanan oyunların bozulması için kullanılması halinde belki bu ümmet bu emperyalist güçlerden kurtulurdu. Ama maalesef her cemaat kendini haklı buluyor. Allah şöyle buyurmaktadır: “Dinlerini parçalayan ve bölük bölük olanlardan (olmayın. Bunlardan) her fırka, kendilerinde olan ile böbürlenmektedir.”(Rum/32)

Suriye
Suriye`yi anlatmamıza bile gerek yok. Her gün olan çatışmalarda yine Müslümanlar ölüyor. Ramazan gelmiş gelmemiş kimsenin umurunda değil. Müslümanlar daha çok Suriyeli kardeşlerimize yardım toplamaya çalışıyorlar. Ama, hiç olmazsa bu bereket ve salih amellerin bin kat fazla sayıldığı ayda, içinde bol mağfiret olan ve bin aydan daha hayırlı bir gece olan Ramazan ayında çatışmanın durdurulması için uğraşan hiçbir Alimi ve siyasi lideri görmedim. Ne kadar acı verici değil mi? İnsanlar bombardıman altında oruç farizasını yerine getirmek için uğraşıyor. Hem zalim Esad hem ona karşı olan diğer gruplar Müslümanlara kan kusturuyor.

Anlatmakla bitmez ümmetimizin yaşadığı bu acı. Yarım hurma bile olsa da bu ayda ümmetimizin üzerindeki bu kara bulutların kalkması için sadaka verelim. Sadaka ki tüm musibetleri kaldırır. Yüce Allah(C.C.) ümmetimizi mahcup etmesin. Allah yar ve yardımcımız olsun. Bunun için gayret edelim aziz kardeşlerim…

Bu haberler de ilginizi çekebilir