• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Ramazan muhtaç ailelere infak etme ayıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Kayapınar İlçe Müftüsü M. Sırrı Şık, zekât ve fitre ile ilgili açıklamada bulunarak Ramazan ayının yardımlaşma ayı olduğunu belirti.

İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) açıklamada bulunan Şık, Ramazan ayında duyarlılığın sonuna kadar kullanılması gerektiğini ifade ederek, yardıma muhtaç ailelerin unutulmaması gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Ramazan ayı ile birlikte bereketin geldiğini söyleyen Şık, bu ayda rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığını hatırlatarak, “Ramazan bütün insanlara sirayet ediyor. Camiler ibadet edenlerle dolup taşıyor. Fakirler ve komşular maddi durumu, iyi olan hayırseverlerin katkılarıyla biraz daha fazla gözetleniyor. Kendiliğinden gelişen ümmet bilinci devreye giriyor.” dedi.

“Allah Resulü Ramazan ayında cömertliğin zirvesini yaşıyordu”

Hazreti Peygamberin örnekliğinin tüm Müslümanlar için önemli olduğunu ifade eden Şık, “ Allah Resulü Ramazan ayında cömertliğin zirvesini yaşıyordu. O yardımlaşma ruhunun bizlere sirayet edebilmesi için O`nun örnekliğinden bizim de İslami bir hava içerisinde kardeş gözü ile birbirimizin dertleri ile derlenebilmemiz için Ramazan bu anlamda önemli bir aydır. Ramazan aynı zamanda yardımlaşma ayıdır muhtaç ailelere infak etme ayıdır. Ramazan ayı ile beraber bu duyarlılık oluşmuş iken bu duyarlılığı sonuna kadar kullanmak lazım.” ifadelerini kullandı.

“Toplumun değişik katmanlarında yardıma muhtaç birçok insanlar var”

Ramazan kampanyalarını başlattıklarını ifadelerine ekleyen Şık, “Yardım paketleri hazırlayıp getirmek isteyen kardeşlerimiz varsa gelip müftülüğümüze müracaat edebilirler. Toplumun değişik katmanlarında yardıma muhtaç epey insanımız var, böyle bir durum karşısında duyarsız olmak mümkün değil. Onun için gönülden ne kopuyorsa bunu organizeli bir şekilde icra edip halkımız ile bu kardeşlerimiz arasında köprü olma hedefimiz vardır. Aynı zamanda zekât ve fitrelerini de vakfımıza şartlı olarak bağışlanması halinde biz bunları ilgili yerlere olağanca gayretle ulaştırmaya çalışacağız. Teşviklerimiz bu yöndedir.” şeklinde konuştu.     (Emrah Deniz/ M. Sıddık Bilge-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir